Noi detalii despre avertizarea de deversare a barajului Someșul Rece - FOTO


Situația acumulării apei din barajul Someșul Rece se află sub control, după ce apa care mergea în râul Iara a fost deviată spre lacul de la Beliș Fântânele. 

În noaptea de 2 spre 3 mai 2021, cu ocazia creșterii debitelor pe râul Someșul Rece și al afluenților săi, ca urmare a fenomenelor hidrologice și meteorologice excedentare din bazinul de recepție al acestuia, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa, prin serviciul Dispecerat a solicitat HIDROELECTRICA S.A. (Sucursala Hidrocentrale Cluj) monitorizarea permanentă a acumulării Someșul Rece I și asigurarea unui debit suplimentar de golire. Acestea sunt măsurile întreprinse pentru reducerea vulnerabilității construcției hidrotehnice. De asemenea, debitul afluent de pe râul Iara a fost diminuat prin devierea acestuia spre acumularea Fântânele.

O echipă de specialiști din cadrul ABA Someș-Tisa s-a deplasat în teren și monitorizează în continuare evoluția evenimentului”, anunță ABAST.

În noaptea de duminică spre luni a fost emisă o avertizare prin sistemul Ro-Alert, privind o deversare a barajului Someșul Rece 1, ca urmare a depășirii cotelor de siguranță. Prin mesajul de alertă, trimis pe telefoanele mobile din zonă, s-a cerut evacuarea zonei inundabile. Citiți mai jos detalii despre cele întâmplate. 

Panică la Cluj! S-a anunțat deversarea barajului Someșul Rece 1: Evacuați zona!



Pentru a fi mereu la curent cu ce se întâmplă în Cluj, urmărește-ne și pe instagram 


Comentarii Facebook