Noi acuzații de abuz FLAGRANT în cazul raziei de la discoteca din Măguri Răcătău

 

Razia efectuată de polițiști la discoteca din Măguri Răcătău seamănă tot mai mult cu o reglare de conturi. DJ -ul amendat de poliție avea licențele la zi, dar totuși i-a fost confiscat laptopul.

 

DJ -ul ne-a povestit că el a avut un contract legal pe baza căruia a muncit în noaptea în care a avut loc razia la discoteca din Măguri Răcătău.

 

Au venit de la Serviciul de Investigare a Fraudelor și au vrut să controleze și muzica. Eu le-am spus că sunt legal și le-am prezentat copii după licențele active pentru muzica pe care o am. Nu au ținut cont de ele. Nu au vrut să lase evenimentul să se finalizeze. 

 

Au confiscat laptopul în mod ilegal. Nu exista la momentul controlului nici un proces deschis pentru a confisca laptopul. Nu au existat mandate pentru o percheziție digitală și nici pentru verificarea localului. Dacă esti legal și ești în regula nu se procedează așa cum au făcut ei.

 

Au găsit o mapă cu CD -uri pe care poate că o folosește cineva, dar nu eu. Cei de la discotecă au plătite dările către UCMR (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România). Localul are plătit inclusiv pentru evenimentul care va avea loc sâmbăta viitoare. 

 

Eu am plătit licențe la UPFR (Uniunea Producătorilor Fonogramelor din România) și CREDIDAM. Am și un atestat de DJ. Laptopul confiscat de polițisti este proprietate personală și a fost confiscat abuziv”, a spus DJ -ul, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

 

 

 

În comunicatul emis de IPJ Cluj se spune că DJ -ul a fost amendat. ”A fost depistat şi identificat Cristian A. de 23 de ani, din Cluj-Napoca, care difuza muzică ambientală în local de pe laptop în memoria căruia erau stocate aproximativ 30.000 de opere muzicale, deţinând totodată 101 CD-uri care nu prezentau caracteristicile unui produs original", se arată în comunicatul de presă emis de IPJ Cluj. În plus i-ar fi fost întocmit dosar penal. 

 

Pe mine nu m-a amendat cu nimic. Comunicatul IPJ Cluj în care se spune că am fost amendat este fals și eronat. Laptopul l-au luat pentru cercetări ulterioare. Eu am pus muzică din laptop și nu de pe CD -urile care erau acolo. M-am dus miercuri la IPJ Cluj pentru a cere un număr de dosar, dar mi-au spus că nu s-a deschis niciun dosar penal”, a mai explicat DJ -ul.

 

Acesta susține că polițiștii i-au confiscat laptopul pentru că nu știau cum să citească licențele prezentate, dar bănuiește și că totul s-a făcut comandat. ”Le-am prezentat licențele, dar nici nu s-au uitat peste ele. Au spus că laptopul trebuie să fie confiscat și să îl trimită la București pentru că ei nu au experți IT.

 

Au motivat că trebuie să ridice laptopul pentru cercetari și că vor studia ulterior licențele. Când fac un control, ei, care sunt inspectori la Serviciul Antifrauda, ar trebui să fie capabili să verifice astfel de documente”, a mai spus DJ -ul.

 

Marea captură realizată în urma acestei razii se compune din 1.371 lei şi 62 de doze de bere pentru care nu ar fi existat acte. 

 

Razia de la discoteca din Măguri Răcătău ascunde o reglare de conturi din Mafia Lemnului! Poliția Cluj bagă pumnul în gură denunțătorilor?

Comentarii Facebook