Noaptea Muzeelor cu expozitii despre dinozauri, meteoriti si o vizita la Vivariul de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

                                                     
Mai multe muzee clujene vor putea fi vizitate in mod gratuit in data de 15 mai, in cadrul unui eveniment de traditie deja: "Noaptea Muzeelor". Universitatea "Babes-Bolyai" a anuntat ca vor fi deschise publicului patru muzee.

Cei care vor sa aiba parte de o experienta inedita vor putea vizita Muzeul Universitatii, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie si Vivariul.

Muzeul Universitatii va prezenta expozitia temporara "Cultura si civilizatie pe Valea Somesului " imagini de epoca", care va putea fi vizitata sambata, 15 mai, intre orele 18.00 - 23.00.

La Muzeul de Mineralogie "manifestarile din acest an se vor desfasura sub genericul: "Mai cad meteoriti in Romania?". Raspunsul la aceasta intrebare va fi elucidat prin mijloace muzeale specifice, precum expozitia temporara "Destinul unui nou meteorit", activitati educative interactive de tip in spatele cortinei: "Meteoriti si falsi meteoriti", concursul ad-hoc de creatie artistica pentru copii "Pietre cazute din cer" si un test de cunostiinte adresat elevilor si publicului adult", informeaza reprezentantii UBB Cluj.

Expozitia va putea fi vizitata la muzeul de pe str. M. Kogalniceanu nr. 1, in 15 mai, intre orele 17-22
   
Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie va prezenta povestea dinozaurilor din Transilvania in expozitia intitulata "Ultimii dinozauri ai Transilvaniei".

Evenimentul va avea loc la muzeul de pe strada M. Kogalniceanu nr. 1 intre orele 17.00 - 21.00.

Vivariul Universitatii "Babes-Baolyai" a fost inclus in acest proiect si va putea fi vizitat de la ora 10.00 la 21.00, pe durata intregii zile. Copiii sunt asteptati in numar mare pentru a vedea comportamentul animalelor.

Comentarii Facebook