Noaptea minții! Ce a pățit un cetățean străin, mutat în Cluj de ani de zile, la o cursă Bolt: Îmi zici tu mie cum te duc/Clienții nu au voie să vorbească


Orașul Cluj-Napoca se consideră a fi un oraș multicultural, anual aici ajung mii de studenți, dar și muncitori din alte țări. Ținând cont de diversitatea orașului, D.A un indian care a rămas la Cluj de drag, din 2007, după ce a terminat medicina, nu se aștepta să se confrunte cu discriminarea la o banală cursă Bolt.

Bărbatul spune că totul ar fi început după ce a solicitat o cursă Bolt de pe strada Andrei Șaguna. După ce a urcat în mașină, i-ar fi dat șoferului care și-a aprins țigara câteva indicii de orientare, văzând că acesta nu a ales drumul potrivit. Ce a urmat însă depășește orice imaginație.

D.A. voia să ajungă în Baciu, iar șoferul de la Bolt părea rătăcit, astfel că i-a spus că îl poate ghida pentru a nu pierde vremea. Cel care conducea mașina a izbucnit în zona Gării Cluj și a folosit un ton amenințător. Clientul spune că a vrut să-l ghideze pe șofer, mai ales că el a mers frecvent pe această rută, centrul Clujului - Baciu, unde periodic vizitează un depozit. 

„Taci, clienții nu au voie să vorbească. E țara mea, tu ca străin îmi zici mie unde te duc și cum te duc? Cum să conduc eu mașina?”, i-ar fi transmis șoferul clientului nemulțumit. 

D.A spune că a fost șocat de experiență: „În 16 ani nu am pățit așa ceva, m-am simțit foarte rău”.

„I-am zis să oprească acolo și m-am dat jos direct”, completează bărbatul care a ezitat să relateze cazul o perioadă, însă și-a dat seama că doar făcând publică situația lucrurile se pot schimba. 

ooo.jpg

Comentarii Facebook