Joi 28 Octombrie

Nevaccinat, Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, a fost întrebat dacă le recomandă credincioșilor vaccinul


Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, a spus că nu s-a vaccinat încă, pentru că a trecut prin COVID și are anticorpi. 

Întrebat ce le recomandă credincioșilor, acesta a spus că ”eu cred că în mod special enoriașii îl întreabă pe preotul lor duhovnic ce sa facă. Patriarhia noastră a dat un comunicat atunci, chiar când s-a început vaccinarea. S-a precizat acolo că vaccinarea este un drept al nostru al tuturor, nu este o obligație. Așa că îi sfătuim pe credincioși să facă ceea ce li se pare lor mai bine, dar să aibă grijă de sănătatea lor.

Eu nu m-am vaccinat, dar mă voi vaccina. Îmi veți zice de ce nu am făcut-o până acum? Nu am făcut-o pentru că am trecut prin COVID. Am stat 10 zile în spital. Eu ascult de sfatul medicilor. Atenție! Încă mai am anticorpi și parcă așa trebuie ca vaccinarea să fie la un moment potrivit, după câtăva vreme de ieșirea din spital”.

Întrebat cum se simte, ÎPS Andrei a răspuns: ”Mulțumesc lui Dumnezeu! Eu nu m-am simțit rău nici atunci când m-au internat. Singurul lucru care mă necăjesc era o oboseală cruntă, dar acum mă simt bine”. 

Comentarii Facebook