Nereguli la Penitenciarul Gherla. Un deținut și-a bătut un cui în frunte, iar alți doi deținuți ascundeau droguri


Un deținut din Penitenciarul Gherla a încercat să se automutileze cu un cui pe care a reușit să și-l înfingă în frunte. Deținutul a fost dus de urgență la spital, unde a primit îngrijiri medicale, iar viața nu îi este pusă în pericol.

Conform autorităților penitenciarului, deținutul se afla în evidența cabinetului medical cu afecțiuni psihice, notează Cluj24. În momentul în care a fost transportat din celulă spre cabinetul medical, medicii de acolo au constatat că bărbatul și-a bătut singur un cui în frunte în scopul automutilării. 

img.jpg

Deținutului i-a fost întocmit un raport de incident, fiind privat de libertate pentru o perioadă îndelungată de către judecătorul care se ocupă de cazurile de genul, bărbatul fiind considerat un pericol atât pentru el cât și pentru cei din jur. 

Un control inopinant prin celule a scos la iveală numeroase nereguli 

Tot în cadrul Penitenciarului Gherla, cu ocazia unui control inopinat efectuat în celule, în salteaua unui deținut s-au descoperit cinci pliculețe confecționate din hârtie, ce conțineau o substanță vegetală de culoare maroniu-verzuie. Iar sub salteaua altui deținut s-a găsit un pliculeț din hârtie ce conținea o substanță cristalizată de culoare albă. Cu ocazia controlului a mai fost descoperit și un telefon mobil, disimulat în piciorul mesei.

Plicurile au fost ridicate existând suspiciunea că substanțele ar putea fi droguri și a fost sesizată Poliția Municipiului Gherla. Un al treilea incident a avut loc într-o celulă în care un deținut a spart geamul de la fereastră fără să invoce un motiv anume. În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.

Comentarii Facebook