Nelu Tătaru la Cluj: Creștem numărul paturilor de terapie intensivă și pentru cazurile medii


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus la Cluj că va fi sporit numărul paturilor de terapie intensivă și pentru cazurile medii de COVID-19.

Capacitatea de acordare a actului medical și extindere la nivelul evoluției în Cluj este o relativă stabilitate, dar se datorează și punerea în aplicare a regulilor. În acest moment, sunt 52 de paturi de terapie intensivă, iar în perioada următoare vor fi fi date în folosință încă 11 paturi de terapie intensivă la Medicală 1, Spitalul Militar și Spitalul din Dej, precum și 116 patru pentru patologie medie COVID. În total vor exista 62 de paturi de terapie intensivă și 600 de patru pentru patologie medie COVID.

Am avut și transferuri din alte zone către Cluj și țin să mulțumesc corpului medical pentru atitudine și dăruire. Orice evaluare am face-o avem același barometru pe care îl urmărim: adresabilitatea la secțiile de urgență, cazurile de terapie intensivă și decese.

Avem acum o încărcare a Unităților de primire urgență, pe care în următoarea perioadă prin acele teste rapide încercăm să le eliberăm dirijând cazurile de COVID spre unitățile specifice și cele care nu au simptome, spre secțiile non COVID”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Comentarii Facebook