Nelu Tătaru spune că în Cluj-Napoca nu se ajunge la carantină totală: Prima dată înăsprit regulile


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus la Cluj că municipiul nu va intra în carantină, deși sunt multe cazuri, pentru că aici sistemul sanitar încă este funcțional și se mai pot impune restricții. 

Clujul testează cel mai mult din țară și astfel conduce clasamentul județelor cu cele mai multe infecții. Ministrul Nelu Tătaru a spus că la decizia de carantinare sunt analizate și alte lucruri în afară de numărul de cazuri. 

Noi analizăm fiecare localitate în parte. În contextul unui oraș care testează foarte mult și avem foarte multe cazuri, dar în același timp vedem că sunt respectate regulile, vom merge prima dată pe înăsprirea regulilor, nu vom ajunge la carantinare. Sunt discuții pe care le avem și realitatea ne va indica măsura pe care să o luăm: restricție sau carantinare pentru fiecare unitate în parte”, a declarat Nelu Tătaru. 

Întrebat ce va face cu județele care nu testează și astfel nu trec în scenariul roșu care presupune închiderea activităților, ministrul a spus că ”vom înăspri regulile și vom aplica sancțiuni. Înseamnă că până la carantinare vom impune restricții: parcuri, terase. Vom vedea câte cazuri sunt la terapie intensivă, internările, decesele sunt cel mai clar barometru. Că testezi 30 sau 3 milioane… cele spuse mai devreme sunt datele care ne vor indica dacă recurgem la carantină”. 


Comentarii Facebook