Duminica 28 Aprilie

Navigația INTERZISĂ pe lacul Tarnița. Milionarii clujeni vor trebui să dea la vâslă. Prefectul Clujului i-a pus la respect


Prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș, le-a ”forțat” mâna celor de la Hidroelectrica Cluj, care au elaborat un regulament care interzice navigabilitatea pe lacul Tarnița. Propunerea de regulament a fost întocmită și urmează să fie trimisă spre avizare către Autoritatea Navală Română – Oficiul de Căpitanie Dej și mai apoi spre publicare în Monitorul Oficial.

Domnul prefect Ioan Aurel Cherecheș a solicitat Hidroelecetrica, să elaboreze un regulament de navigație pentru lacul de acumulare Tarnița. Propunerea de regulament a fost întocmită și urmează să fie trimisă spre avizare către Autoritatea Navală Română – Oficiul de Căpitanie Dej și mai apoi spre publicare în Monitorul Oficial. Instituția Prefectului – Județul Cluj va coordona în continuare toate activitățile întreprinse de instituțiile abilitate în vederea rezolvării rapide și eficiente a acestei probleme importante pentru clujeni”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj.

Conform unor surse, în regulament se arată că este interzisă navigabilitatea, invocând decizia Consiliului Județean Cluj din 1995. Va fi permis accesul numai cu ambarcațiunile cu motor aparținând autorităților statului.

Persoanele private vor avea acces pe lac numai cu ambarcațiuni propulsate prin forță umană, adică vâsle.

Regulamentul de navigabilitate ar fi trebuit să fie realizat încă din 2008, când s-a emis Hotărârea de Guvern semnată de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, prin care lacurile Tarnița și Beliș Fântânele au devenit navigabile. Totul s-a făcut cu dedicație pentru bogătașii clujeni. Chiar și președintele Consiliului Județean Cluj de atunci, Marius Nicoară, avea o cabană la Beliș, deci era direct interesat de transformarea lacului într-unul navigabil.

Regulamentul nu a mai fost emis cu bună știință, iar lucrurile au escaladat, ajungându-se la Tarnița să fie zeci de bărci cu motor și pontoane motorizate pe lac și chiar un hidroavion.

Comentarii Facebook