”NAȘII” spăgari de la CFR nu au fost arestați. Sunt LIBERI

 

Niciunul dintre cei 70 de angajați ai CFR reținuți joi, 25 octombrie, pentru că luau spagă de la călătorii clandestini nu au fost arestați de Tribunalul Brașov. Zece persoane, conductori și șefi de tren, sunt din Cluj.

 

Cei 70 de reţinuţi au fost împărţiţi în două loturi de 35 şi 33 de persoane pentru a fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

 

Un conductor de tren adună 2000 de lei spagă la un drum. Dezvăluiri făcute de unul dintre ”NAȘI”

 

Potrivit judecătorului Alina Mioc, preşedintele Tribunalului Braşov, instanţa a respins şi propunerile de arestare pentru al doilea grup de reţinuţi, format din 33 de persoane, aceştia urmând a fi cercetaţi în stare de libertate, însă având interdicţia de a părăsi ţara, după ce magistraţii respinseseră propunerea privind arestarea preventivă şi în cazul primului lot de 35 de persoane, scrie Mediafax.

 

Cel de-al doilea lot de persoane reţinute pentru 24 de ore de către procurori a fost prezentat instanţei, vineri seară, la ora 17.00, iar judecătorii au dat sentinţa în jurul orei 20.00.

 

Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au declarat recurs în sala de judecată.

 

Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet. Le cereau bani pentru a nu le întocmi acte premergătoare contravenţiei la regimul circulaţiei pe calea ferată, aşa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-şi putea desfăşura în continuare acest gen de activitate dădeau o parte din banii primiţi mai departe către superiori, iar la rândul lor aceştia îi dădeau mai departe mai sus, până la nivelul revizorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu.

 

Transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea prin toaletele trenurilor, iar la Bucureşti banii erau predaţi unor angajați ai chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord, unde lucrau şi rude ale angajaţilor CFR Călători.

 

Paguba produsă CFR se ridică la 200 de milioane de lei.

Comentarii Facebook