”Muzeul” Cluj Arena va fi premiat la New York

 

Stadionul Cluj Arena, considerat de primarul Emil Boc un veritabil ”muzeu” pentru că nu este folosit la adevărata lui valoare, va fi premiat la New York, în cadrul unui concurs internațional de arhitectură.

 

Stadionul a primit, în cadrul Architizer A+ Awards, premiul Popular Choice Winner la categoria clădirilor pentru sport și centre de recreere.

 

După ce juriul a selectat dintre proiectele provenite din peste 100 de țări, câte 5 nominalizări pentru fiecare categorie din concurs, după o campanie de vot a publicului de trei săptămâni, în care s-au exprimat circa 150.000 de preferințe online, în 19 martie au fost anunțați câștigătorii.

 

Mark Kushner, AIA, CEO Architizer, a declarat: ”Lucrarea dumneavoastră este reprezentativă fără îndoială pentru cea mai bună arhitectură din lumea întreagă”. 

 

Gala premiilor va avea loc la New York la Cedar Lake Studio în 16 mai, în deschiderea New York City Design Week (NYCxDESIGN).

 

Stadionul Cluj Arena a fost inaugurat la finele anului 2011 la Cluj-Napoca și a fost proiectată de biroul DICO și ȚIGĂNAȘ în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca, Bogart Construct, DAS Engineering și Paul Gilleron Acoustics fiind construită de ACI Cluj, CON-A și Transilvania Construcții.

Emil Boc: Nu vreau ca Sala Polivalentă să devină un MUZEU ca și Cluj Arena - VIDEO

Comentarii Facebook