Emil Boc: Nu vreau ca Sala Polivalentă să devină un MUZEU ca și Cluj Arena - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a dezvăluit că Sala Polivalentă va fi gata în acest an, dacă nu vor apărea contestații la licitația pentru terminarea construcției. 

 

Vreau să îmi iau o marjă de eroare pentru că nu știu exact cât va dura licitația. Asta depinde instanțe, iar, dacă nu există excese, în mod normal în acest an se poate finaliza Sala Polivalentă”, a declarat Emil Boc, în cadrul emisiunii Știri de Cluj LIVE. Vezi AICI toată emisiunea.

 

Primarul a explicat că, în noul proiect, au fost incluse o serie de facilități care inițial nu erau prevăzute: un video box care să fie montat în centrul sălii, sub tavan, o nouă învelitoare exterioară, care să fie în același ton cu stadionul Cluj Arena, dar și montarea unui parchet care poate fi demontat pentru organizarea unor competiții care necesită acest lucru

 

Sunt 13 milioane de lei în plus, față de ceea ce era inițial (n.red. lucrarea de la Sala Polivalentă a fost adjudecată la valoarea de 50 de milioane de lei). Oricum vreau să știți că valoarea finală, care va fi în jur de 63 de milioane de lei, este cu vreo 30 de milioane de lei mai mică decât vechea licitație contestată în instanță (n.red. firma ACI, care a pierdut licitația în fața celor de la CON-A, licitând 92 de milioane de lei, cu 40 de milioane de lei mai mult decât firma CON-A care a câștigat). Și aceste îmbunătățiri suplimentare aduse sunt mult, mult sub valoarea licitației care a fost contestată. Cred că va fi o reușită și vom avea ocazia să avem aici în fiecare lună competiții de anvergură. Nu aș vrea să fie Sala Polivalentă un muzeu așa cum este Cluj Arena. Am încercat să creăm un program de competiții sportive, școlare, să atragem acolo activități, să generăm activități. Acum lucrăm la strategia de management pe viitor a Sălii Polivalente”, a declarat primarul Emil Boc. 

 

Licitația de la Sala Polivalentă a fost câștigată de firma CON-A, dar societatea ACI, clasată pe locul al doilea, a contestat procedura și a primit câștig de cauză în instanță, pe motiv că procedura de atribuire a lucrării a fost greșită. Sala Polivalentă a fost terminată în proporție de 50%, Primăria decântând deja 30 de milioane de lei din lucrare.

 

Instanța a cerut reluarea licitației, lucru care va fi pus în aplicare de Primăria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook