Munții Făgăraș văzuți din Cluj, din masivul Muntele Mare, de la 350 de km distanță


Un turist a reușit să surprindă imagini superbe cu Munții Făgăraș în timpul unei ascensiuni pe Muntele Mare, din județul Cluj. 

Dacă consultăm Google Maps, distanța de la Muntele Mare până la punctul Arpașu Mare din Munții Făgăraș este de aproximativ 250 km cu mașina, dar 150 de km în linie dreaptă. În schimb, până în centrul Munților Făgăraș, Google Maps indică o distanță de peste 380 km, pe șosea. 

Mai sunt unii care zic ca nu-s reale pozele făcute către Meridionali. Cam așa se vede din urcarea pe Muntele Mare, fără editare, fără nimic, tot brut. Evident, asta dacă permite atmosfera”, a relatat cel care a filmat aceste cadre minunate.

Cel mai înalt vârf este Vârful Muntele Mare, cu 1.826 m (al treilea ca altitudine din Carpații Occidentali[1]. Alte vârfuri sunt Vârful Balomireasa cu 1.632 m, Vârful Neteda (1784)al doilea dupa Muntele Mare, Piatra Groșilor (1.756 m), Pietrele Mărunte (1.735 m), Buscat (1.676 m), Dumitreasa (1.638 m).

Masivul muntos se compune, similar Munților Gilăului, din cele 3 suprafețe de nivelare, acoperite în majoritate de păduri (acoperire de 67% la valea Ierii) și Pășuni sau fânațe.

În luna decembrie, un alt fotograf a reușit să surprindă Munții Făgăeaș

Un iubitor al muntelui a reușit să surprindă peisaje montane spectaculoase de la sute de kilometri distanță, din județul Cluj. În luna decembrie, un admirator al munților a postat pe pagina de Facebook „Aventura In Romania” fotografii realizate de pe Muntele Mare, în zona județului Cluj.

Condițiile meteo excelente i-au permis să fotografieze chiar și Munții Făgăraș, aflați la o distanță de peste 380 de kilometri.

NDQwJmhhc2g9YmEyNjEzNmIwY2YxZGY0MzIwZGE5ZDg4YzUyY2JiZTg=.thumb.jpg

Sursa: Aventura in Romania

Comentarii Facebook