Munți de gunoaie lăsate de clujeni în Hoia și Făget după ieșirile la picnic


Peste 70 metri cubi de gunoaie au fost adunate la sfârșitul acestei săptămâni în zona pădurilor Hoia și Făget, clujenii care au ieșit să sărbătorească Floriile lăsând în urma lor munți de gunoaie.

"Angajaţii firmei noastre de salubritate, care se ocupă de zonele de agrement de lângă Cluj-Napoca, de la Făget şi Hoia, au adunat, timp de trei zile -vineri, sâmbătă şi duminică - o cantitate destul de mare de deşeuri aruncate de clujenii care au ieşit la sfârşit de săptămână la iarbă verde. Astfel, s-au adunat peste 70 de metri cubi de deşeuri - PET-uri, resturi de mâncare, hârtii. Au fost cam trei camioane de deşeuri", a spus Sergiu Hossu, directorul Rosal, pentru Mediafax.

Primăria și Comisariatul Gărzii de Mediu Cluj nu au aplicat nicio sancțiune persoanelor care nu au respectat normele prevăzute de lege pentru activitățile de picnic.

Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic a intrat în vigoare în 30 martie 2012 şi reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

Nerespectarea normelor sanitare și organizarea ieșirilor la iarbă verde în alte zone decât cele special amenajate se pedepsește cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Comentarii Facebook