Muncă sisifică în Baciu: Oamenii au făcut „curățenie de primăvară” pe străzi. A doua zi, gunoiul era „la locul său” - FOTO


Băcenii, cu ajutorul unei asociații, au făcut curățenie de primăvară pe străzile comunei Baciu, în special la pubelele de gunoi, unde gunoaiele sunt aruncate la întâmplare. A doua zi, oamenii au realizat că munca lor a fost în zadar.

Ieri s-a ieșit la curățenia de primăvară cu sprijinul celor din asociația noastră (Jupiter 6). Asta vedem după o zi de la marea curățenie! Acesta este motivul pentru care eu nu o să mai ies, până nu se iau măsuri la nivel comunitar. Nu înțeleg de ce au mai fost montate camerele de supraveghere la pubelele de gunoi. Cheltuiala pe degeaba!!!”, a scris un bărbat pe Grupul Băcenilor.

171691383_3897566530298051_8914712284693084742_n.jpg

Cu toate că unii băceni sunt de părere că animalele străzii fac mizeria, oamenii contraatacă această „scuză”:

Dacă ar fi oameni acei „4-5 câini” nu ar avea acces la saci dacă sunt aruncați unde trebuie....nu câinii sunt de vină, ci nesimțiții care nu au 7 ani de acasă”, a spus o femeie.

gunoi.jpg

Administrația locală „nu trebuie învinuită”

Un alt băcean a vorbit despre nepăsarea comunității din Baciu și cum administrația locală nu au nicio vină că oamenii nu știu să păstreze curățenia.

Aici vorbim de nepăsare. Cei care fac asta sigur nu le pasă că fac mizerie și că nu e absolut deloc frumos în cartier datorită gunoaielor împrăștiate. Însă nu puteți să acuzați administrația locală pentru neglijență. Sunt ferm convins că și dumneavoastră ați văzut cum Domn Primar a luat o doamnă de mânecă exact pentru aceasta chestie. De vină sunt ceilalți locatari, care asistă la așa ceva, fără să zică absolut nici o vorbă. Nu cred că din toate acele apartamente nu a fost afară cineva să vadă când persoana respectivă a lăsat gunoiul lângă pubele. Însă nici dumneavoastră nu pe Facebook ar trebui să vă manifestați aceste neplăceri ci să sesizați primăria! Puteți să faceți aceste sesizări chiar pe site-ul primăriei fără a fi nevoit să mergeți până acolo că doar nu suntem în anii 90. Dar prima dată ar trebui să vină schimbarea de la locatarii cartierului fiindcă nimeni nu poate să vă stea lângă pubele să le păzească. Și sunt ferm convins că dacă se va identifica persoana respectivă va avea o donație frumușică la bugetul local!”, a intervenit el.


Comentarii Facebook