Mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicuţ: Trebuie să ne trăim viaţa în linişte, în spovedanie, post şi fapte bune

 

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi, miercuri, la Mănăstirea Nicula, să îşi trăiască viaţa în linişte, în spovedanie, post şi fapte bune.

Îndemnul a venit, pentru că IPS Andrei Andreicuţ a constat că "vrăjmăşie, ură şi ranchiună" la nivelul clasei politice şi al oamenilor de rând, ne fac să păcătuim, să fim răi unii cu alţii.

"Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului nu este una tristă, aduce multă linişte şi pace, este plină de bucurie şi de nădejde. Praznicul Adormirii Maicii Domnului ne aduce optimismul, trebuie să ne trăim viaţa cu linişte, cu pace, cu hărnicie, dar să ştim că atunci când vine clipa, ne mutăm şi noi lângă Domnul Hristos şi lângă Maica Domnului. Pentru a intra în casa din Ceruri e nevoie de un veşmânt alb şi curat. Cum ne albim haina sufletului nostru? Prin spovedanie, post şi fapte bune. Trebuie să constatăm cu durere că de la mic până la mare încă suntem foarte slăbuţi din punct de vedere creştinesc. Dacă am fi creştini de convingere, dacă Duhul Sfânt ar lucra în sufletele noastre, s-ar întâmpla bucurie şi pace şi facere de bine. Or, unde este bucuria şi pacea, pentru că ne doare să observăm că este atâta vrăjmăşie şi neînţelegere şi ură şi ranchiună începând de la clasa politică până la oamenii de rând", a spus Mitropolitul Clujului.

Peste 15.000 de sarmale, gătite pentru credincioşii de la Mănăstirea Nicula

 

Pelerinii se vor îndrepta spre case, deoarece slujba de liturghie s-a încheiat după ora 12.00. Plecarea se va face, însă nu înainte ca cei prezenţi la Nicula să mănâce din sarmalele pregătite de reprezentanţii Mănăstirii.

Creştinii veniţi din toate colţutile lumii au venit în număr mare începând de marţi şi au stat toată noaptea şi spunând rugăciuni şi intonând cântece religioase.

Pelerinii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, care a fost scoasă din biserică după miezul nopţii, când s-a înconjurat de trei ori lăcaşul de cult.


Peste 50.000 mii de creştini sunt prezenţi la Mănăstirea Nicula, la slujba de liturghie VIDEO

Comentarii Facebook