Miss Universe România, clujeanca Carmina Olimpia Cotfas, victima bullying-ului


Miss Universe România, Carmina Olimpia Cotfas, studentă la Cluj a fost victima bullying-ului. Carmina Olimpia Cotfas spune că în școală este lipsă de respect, iar copiii sunt victime. 

Dacă aș fi în poziția în care putea schimba ceva în sistemul educațional din România, aș pune mult mai mult accent pe primii ani de educație și pe cât de important este să ai acea educație de acasă, în primul rând.

Crescând, am fost o fetiță foarte timidă, nu m-am comportat ca o miss, nu am avut atitudinea de miss și, fiind timidă, nu mă puneam eu foarte mult în centrul atenției. Am suferit de bullying, de fapt, în primii ani de școală, și am trecut cu bine peste asta datorită familiei mele și a sprijinului pe ei mi l-au oferit”, a povestit Carmina, pentru Gândul.ro.

Miss Universe România este acum studentă la Facultatea de Istorie și admiră personalități precum Mihai Viteazu și pe istoricii Nicolae Iorga și Ioan Aurel Pop.

Personalitatea la care ne gândim cu toții este Mihai Viteazul, și este evident de ce. Nicolae Iorga este un istoric român care a avut un impact puternic. O a treia persoană la care m-aș putea gândi, și care este de fapt contemporan cu noi, este istoricul Ioan Aurel Pop, fostul rector al Universității Babeș-Bolyai, la care studiez, pe care îl admir, care consider că a contribuit cu adevărat la cultura noastră, prin aportul pe care l-a adus prin lucrările sale”, a explicat Miss Universe România. 

Mi-ar plăcea să aduc istoria pe radio, să moderez, poate, o emisiune interactivă de istorie, prin care să arăt lumii că istoria este mai mult decât date și personaje pe care trebuie să le memorezi pe de rost. Este, de fapt, povestea societății noastre, a lumii în care trăim și este mult mai distractivă decât pare. Aș fi super încântată să moderez o astfel de emisiune”, spune Carmina.

Comentarii Facebook