Misiune umanitară pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Craiova - Bruxelles pentru transportarea unor pacienţi


O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române pleacă luni spre Bruxelles pentru a transporta un pacient cu arsuri şi un copil cu afecţiuni medicale, dar şi pentru a aduce în ţară un pacient tratat la Centrul Medical Universitar din Mons.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează luni, 16 august, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca -Craiova - Bruxelles - Otopeni, pentru transportarea a doi pacienţi. Unul dintre aceştia are arsuri şi va fi tratat la Spitalul „Regina Astrid", iar celălalt, un copil cu afecţiuni medicale, va fi tratat la Spitalul „Sfântul Luc", ambele din Bruxelles, Belgia”, anunţă MApN.

 La întoarcerea în ţară, aeronava va transporta un pacient român care a fost internat la Centrul Medical Universitar din Mons.

Misiunea are loc ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicola-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală va fi formată din specialiști al UPU-SMURD București și al Ministerului Apărării Naționale.

Comentarii Facebook