Mircea Miclea: În 1918, în gripa spaniolă, 100.000 s-au adunat la Unirea de Alba Iulia. Acum închidem o școală pentru 17 cazuri


Mircea Miclea, fostul Ministru al Educației, a făcut o analiză a situației în care ne aflăm și concluzia este că s-a exagerat cu măsurile luate în pandemia de coronavirus. 

În 1918 era vârful de criza al epidemiei de gripă spaniolă. Toți fruntașii transilvăneni, animați de un ideal național au mers din sat în sat, au organizat alegeri și s-au întrunit la Alba Iulia 100 de mii de oameni, pentru că au avut un ideal. După 100 de ani, ceea ce vedem acum este umbra umbrei acelor oameni. E rușinos… o astfel de atitudine. În Buzău sunt 17 oameni infectați, în Harghita sunt 19, în Vâlcea sunt 24, oare cum o să explicăm noi peste 5-10 ani că într-un județ în care erau 17 infectați (probabil nici unul dintre ei copil) nu s-a ținut școala? De aceea mi se pare că această decizie este greșită. Nici nu mai are rost să venim cu soluții, soluțiile se puteau găsi, însă e mult mai ușor să spui nu, nu se poate. Statul a spus că nu se poate redeschide școala și cu asta s-a spălat pe mâini de orice altă gândire de a găsi soluții”, spune Mircea Miclea, în cadrul emisiunii ”România te privește”, de pe Look Plus.

Mircea Miclea, fostul ministrul al Educației despre coronavirus: Boilere sau avioane?

Comentarii Facebook