Minivacanțe cu doar 200 euro, la all inclusive, de Paște. Locurile în care familiile românilor preferă să își petreacă sărbătorile anul acesta


Cu două săptămâni înainte de Paște, românii își fac deja planuri pentru minivacanță. Unii preferă propria casă de sărbători, alături de familie, există însă și românii care doresc ori distracție, ori relaxare totală în această perioadă.

Pentru cei care preferă să îi lase pe alții să se ocupe de preparatele tradiționale pentru masa de Paște există multe opțiuni. Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al ANAT a dezvăluit  pentru Ziare.com că majoritatea românilor care preferă să călătorească de Paște rămân în țară.

„Majoritatea turiștilor preferă România sau țări creștin-ortodoxe ca să-și urmeze tradițiile de Paște. De exemplu, stațiunile balneare: Băile Herculane, Băile Felix, Sovata, Covasna, turiștii caută hoteluri cu piscine interioare sau exterioare încălzite, dar caută și hoteluri pe litoral deoarece sunt deschise 15% dintre ele, prețurile evident sunt mult mai bune decât în plin sezon. Delta Dunării e căutată, Poiana Brașov, Valea Prahovei firește cu Predeal, Sinaia, Bușteni.

Tarifele sunt pentru toate buzunarele. Se găsesc inclusiv camere cu 300 de lei pe noapte la pensiuni sau hoteluri de 2-3 stele. Bine, se poate ajunge și la 600-700 de lei în funcție de locație. Bine, de Paște media e cam 500 de lei camera pe noapte, cu mic dejun, cu cină de Paște”, declară Traian Bădulescu.

Mai există și români, deși puțini, care aleg să petreacă sărbătorile de Paște în străinătate. Destinațiile favorite pentru această perioadă sunt Grecia și Bulgaria. De exemplu, pentru trei nopți la all inclusiv în Bulgaria de Paște ajunge la 200 – 300 euro.

„Românii se orientează în special spre țările cu tradiții creștin-ortodoxe: Grecia și Bulgaria. Litoralul bulgăresc va fi plin de români, în special stațiunile din nord: Albena, Nisipurile de Aur, Balcic. Avantajul e că au servicii all inclusive, românii pot să meargă și la slujbă și prețurile sunt imbatabile într-adevăr în perioada de Paște. Adică o familie poate să stea un weekend prelungit de 3 nopți la un all inclusive cu 200-300 de euro de familie.

Și Grecia, în special cu zonele continentale: Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini și ca insule Thassos, Corfu. Majoritatea merg cu mașina sau cu autocarul.

Cei care reușesc să își ia mai multe zile libere se mai orientează spre Egipt, Turcia, Thailanda, Bali, Republica Dominicană, Zanzibar, Maldive.

Sau city break-uri în Europa, în special tinerii și cuplurile: Istanbul, Atena, Viena, Amsterdam, Barcelona, Paris, Londra, Roma”, exemplifică Traian Bădulescu.


Comentarii Facebook