Miercuri 8 Aprilie

Ministrul Sănătătii, Nicolae Bănicioiu: Spitalul Regional de Urgentă Cluj se va scumpi, dar e gata în 3 ani

 

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, sâmbătă, la Cluj că se va face un upgrade la studiile de fezabilitatea pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, pentru nivelul anului 2015.

 

Valoarea totală a proiectului se va ridica la 150 de milioane de euro. ”Acest spital se va face, au fost negociate fondurile europene, banii sunt în buget pe Programul Operaţional Regional. În două – trei săptămâni lansăm upgradarea de studii de fezabilitate la nivelul nevoilor anului 2015. Aceste studii au fost lansate mai demult dar nu au mai fost puse în aplicare. Cât de curând se va da drumul la licitaţie şi cred că în 3 ani să fie finalizat, sper să nu fie contestaţii. Costurile investiţiei vor fi date de studiile de fezabilitate, în funcţie de numărul paturi, dacă vor fi 800 sau 1000 de paturi. Probabil va fi în jurul sumei de 150 de milioane de euro, la care se adaugă alţi bani pentru dotări şi echipamente printr-un acord cu Banca Mondială”, a spus Bănicioiu.

 

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va fi construit pe un teren de 15 hectare pe raza comunei Floreşti, de lângă Cluj-Napoca.

 

Studiile de fezabilitate ce vor fi upgradate acum sunt realizate de câtiva ani, timp în care au fost numai promisiuni. 

Comentarii Facebook