Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, critica sistemul sanitar din Cluj: Sunt prea multe spitale, cladiri si unitati de primire a urgentelor

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca sistemele sanitare din Cluj si in Iasi stau cel mai prost din punct de vedere al circuitelor medicale pentru ca au prea multe cladiri, spitale si unitati de primire a urgentelor.

 

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a precizat intr-o conferinta de presa ca cele doua judete stau cel mai rau din punct de vedere al circuitelor medicale dintre toate centrele universitare din tara. El sustine ca in Iasi si Cluj au fost inregistrate cazuri de pacienti plimbati de la un spital la altul.

 

Potrivit ministrului, acest lucru se va schimba prin comasarea spitalelor. "Nu se pot schimba lucrurile peste noapte, dar incercam prin comasarile pe care le facem intre spitale sa eficientizam sistemul, astfel incat sa nu mai apara cazuri de pacienti plimbati intre spitale", a afirmat Cseke Attila. El a dat ca exemplu Spitalul de Urgenţă şi Spitalul "Sfântul Spiridon', ambele din Iaşi, care vor fi comasate, fara sa spuna insa nimic despre unitatile medicale din Cluj.

 

Potrivit Directiei de Sanatate Publica Cluj, in judet sunt 17 unitati sanitare cu paturi. Dintre acestea, 10 sunt in municipiul Cluj-Napoca: Institutul Oncologic "Prof. Dr. I. Chiricuta", Institutul Inimii "Nicolae Stancioiu", Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Octavian Fodor", Spitalul Clinic Municipal, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello".

Comentarii Facebook