Ministrul Culturii, Kelemen Hunor: Ioan Piso nu a fost demis, a ajuns la varsta de pensionare


Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat ca Ioan Piso, directorul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei, nu a fost demis, ci a ajuns la varsta de pensionare.

 

"Nu se poate spune ca nu as fi respectat o decizie judecatoreasca, dovada este ca acum un an de zile l-am pus inapoi in functie pe domnul Piso. De altfel, prima data, cand eram secretar de stat, eu l-am numit pe domnul Piso, deci el nu poate sa ma acuze pe mine ca nu a avut sustinerea mea, dar de fiecare data cand eu eram intr-o functie si puteam sa particip la actul decizional, de fiecare data l-am sustinut pe domnul Piso. Din pacate, de un an de zile de cand el este pensionar si in acelasi timp director, nu am vazut nicio activitate notabila si nicio schimbare in ceea ce priveste managementul Muzeului National de la Cluj", a declarat, pentru Agerpres, ministrul Culturii.

 

Kelemen Hunor a precizat ca Ioan Piso nu a fost demis. "Domnul Piso trebuie sa inteleaga: pentru fiecare om, indiferent daca el este profesor sau tamplar, vine momentul cand iese la pensie. Acest lucru se intampla cu domnul Piso, nu are legatur? nici cu Artex si nici cu alte aberatii lansate de domnul Piso. Pur si simplu a depasit varsta de pensionare si, ca orice om care ajunge la aceasta varsta, el trebuie sa iasa la pensie", a mai spus ministrul Culturii. El a precizat ca ia dat lui Ioan Piso un preaviz de 30 de zile.

 

Directorul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei Cluj, Ioan Piso, sustine ca a fost demis de ministrul Culturii pentru ca a "deranjat" comunitatea maghiara. Piso este destituit pentru a patra oara. De fiecare data a castigat in instanta.

 

Vezi si

Ioan Piso, directorul Muzeului de Istorie, demis de Kelem Hunor pentru ca a "deranjat" comunitatea maghiara

Comentarii Facebook