Duminica 25 Septembrie

Ministerul Muncii: Sunt peste 95.000 de nevăzători în RomâniaMinistryl muncii, Olguța Vasilescu, a anunâat, luni, cu ocazia Zilei Internaţionale a Nevăzătorilor, că în România sunt peste 95.000 de nevăzători, dintre care 2.770 sunt copii.

Anual, la 15 octombrie, este celebrată Ziua Internaţională a Nevăzătorilor sau Ziua bastonului alb, care este sprijinul de nădejde al persoanelor fără vedere. În România sunt 95.889 de persoane nevăzătoare, din care 2.770 sunt copii. Odată cu ratificarea Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, România şi-a asumat un proces de reformă care trebuie să schimbe fundamental modul în care este abordată persoana cu dizabilităţi (…). Ne dorim o societate incluzivă şi suntem în permanenţă preocupaţi de identificarea soluţiilor care pot veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, conform Mediafax.

Potrivit Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ziua Internaţională a Nevăzătorilor a fost instituită de Organizaţia Europeană pentru Bunăstarea Nevăzătorilor în 1993, la Varşovia (Polonia). Marcarea acestei zile a generalizat sărbătorirea la nivel mondial a „Zilei bastonului alb”, instituită de preşedintele american Lyndon Johnson, în 1964.

Comentarii Facebook