Joi 13 Mai

Militarul Alexandru Gheorghe, exclus din armata dupa ce a protestat in uniforma militara


Statul Major al Fortelor Aeriene a decis excluderea din Armata a locotenentului Alexandru Gheorghe. Acesta este acuzat ca a incalcat regulamentele militare prin participarea la protestele din Piata Universitatii.

 

"Consiliul de judecata al apelului din Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, intrunit in sedinta miercuri, 15 februarie, pentru solutionarea cererii de apel formulata de locotenentul Gheorghe Alexandru, impotriva Hotararii Consiliului de Judecata al ofiterilor, pronuntata la data de 6 februarie, a decis mentinerea hotararii initiale - vinovat, cu propunerea de trecere in rezerva", se arata intr-un comunicat al Flotilei 71 Aeriana.

 

Alexandru Gheorghe a afirmat ca "s-a saturat de batjocura din aceasta tara" si i-a indemnat pe romani sa nu aiba incredere in clasa politica si sa continue manifestatiile.


Locotenentul Alexandru Gheorghe sustine ca nu a primit nicio instiintare din care sa reiasa ca a fost dat afara din armata. "Noi am facut apel la decizia Consiliului de Judecata din cadrul Flotilei 71 Aeriana Campia Turzii, care s-a judecat astazi de catre un alt consiliu de judecata format din ofiteri. Raspunsul primit a fost ca s-a mentinut hotararea consiliului de judecata din 6 februarie si ca am fost gasit vinovat cu propunere de trecere in rezerva. Conform legii am dreptul sa contest aceasta decizie la instanta competenta in termen de 30 de zile. Din cele spuse de avocatul meu, vom contesta la Curtea de Apel Cluj", a declarat pentru Stiri de Cluj Alexandru Gheorghe.

 

In cazul in care decizia de excludere din armata a locotenetului Alexandru Gheroghe va ramane definitiva, aceasta trebuie semnata de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, pentru a fi pusa in practica.

 

Locotenentul Alexandru Gheorghe, in uniforma la protestul din Piata Unirii de vineri seara EXCLUSIV

Comentarii Facebook