Militarii clujeni sărbătoresc ”Ziua Veteranilor de Război” la Cluj-Napoca


Militari ai Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” vor participa, vineri, 29 aprilie, începând cu ora 11.00, la ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, dedicată Zilei Veteranilor de Război, organizată în Cimitirul Eroilor din municipiul Cluj-Napoca. 

Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Regimentului 317 ISR ”Vlădeasa”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică ”Napoca” și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”.

Ceremonia din Cimitirul Eroilor se înscrie în seria de manifestări derulate în această perioadă în cadrul campaniei ”Recunoștință veteranilor de război", organizată la nivelul Ministerului Apărării Naționale.

În fiecare an, la 29 aprilie se sărbătoreşte Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

Comentarii Facebook