Militar operat la Bistrița de hemoroizi, adus în comă la Spitalul Militar din Cluj! Pacientul are nevoie URGENTĂ de sânge

 

Un soldat din Bistrița are neapărată nevoie de sânge din grupa A2, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la Bistrița și au apărut complicații grave. 

 

Vă rog frumos ca cei care pot să doneze sânge ca să îl ajutăm pe acest tânăr de 24 de ani din Bistrița, care este în stare gravă în Cluj și care are nevoie de o cantitate mare de sânge A2... Se pot face donări în Bistrița, la centrul de donare de lângă Poliție, la Spitalul din Bistrița, dar și la Spitalul Militar Cluj pe numele de Constantin Teodor”, susțin apropiații.

 

Militarul a fost operat zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dar medicii de acolo sunt acuzați că ”au pus la punct procedura prin care pacienţii au şansa să ajungă în comă, după o banală operaţie de extirpare a hemoroizilor. Procentul de reuşită se apropie de 100%, prognosticul de vindecare al pacientilor fiind îndeobşte rezervat spre grav.

 

Cazul cel mai evident şi actual este al tânărului T.C. din Bistriţa, în vârstă de 24 de ani, şi căruia recent medicii din Spitalul Militar Cluj- Napoca îi dădeau un prognostic rezervat - luni, 18 martie.

 

T.C. este militar de profesie cu gradul de caporal şi activează în cadrul UM 01331 Bistriţa, compania CRBN. Săptămâna trecută, marţi, s-a prezentat la SJU pentru internare în vederea unei banale operaţii de extirpare a hemoroizilor, operaţie simplă şi recomandată de medici după ce în data de 25 ianuarie, în urma analizelor anuale, a fost depistat cu această afecţiune.

 

În cursul zilelor de miercuri şi joi a fost supus investigaţiilor şi analizelor medicale şi a intrat în operaţie joi, la orele prânzului. După intervenţie, în noaptea de joi spre vineri, tânărul a prezentat simptome grave, de pierdere a cunostinţei, vomă şi stare febrilă, după care vineri, la ora 15.00 a fost trimis de urgenţă la Spitalul Militar Cluj Napoca, la cererea şi presiunile colegilor şi rudelor, care au sesizat starea generală gravă în care se afla tânărul.

 

Ajuns mai mult mort decât viu la Spitalul Militar, medicii i-au pus diagnosticul de pancreatită acută şi sunt rezervaţi faţă de modul în care va evolua starea de sănătate a pacientului. T.C. este necăsătorit și este militar al Armatei Române din 2009, având gradul de caporal-şef”, au mai precizat apropiații soldatului, care acuză o culpă medicală.

Comentarii Facebook