Milionarul Zsolt Fodor, invitat la DNA Cluj, în dosarul de corupție de la Primăria Cluj-Napoca

 

Un milionar clujean a fost invitat la DNA Cluj pentru a răspunde unor întrebări privind o autorizaţie de construire a unui bloc și la alta de renovare a unui vechi palat unguresc.

 

Discuțiile ar avea legătură cu perchezițiile făcute de procurori la Primăria Cluj-Napoca, în birourile viceprimăriței Anna Horvath și directorului Direcţiei de Urbanism, Corina Ciuban.

 

Milionarul invitat la discuții este Fodor Zsolt, cel care a primit autorizație pentru ridicarea unui complex imobiliar în zona Borhanci, dar și pentru amenajarea unei terase - restaurant, în Piaţa Muzeului.

 

Ultima investiție este în Piaţa Muzeului, nr. 4, la Palatul Mikeş, considerat monument isotric. 

 

Sursele judiciare susțin că viceprimărița Ana Horvath şi-ar fi traficat influenţa pe lângă angajaţii de la Direcţia de Urbanism Cluj, condusă de Corina Ciuban, pentru a emite avizele necesare lucrărilor la Palatul Mikeş. În dosar se vorbeşte de infracţiunile de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă şi luare de mită. Luni seară, după ce a ieşit din sediul DNA Cluj, viceprimarul Horvath a refuzat să facă declaraţii publice pe motiv că ar afecta bunul mers al anchetei, scrie evz.ro.

 

Fodor Zsolt este pe lista sponsorilor organizaţiei de tineret a UDMR Cluj.

 

Fodor Zsolt deține împreună cu soția lui un mare lanț de magazine care comercializează telefoane mobile, dar și alte firme în domeniul comunicațiilor. 

 

Procurorii DNA au anunțat că o cercetează pe Anna Horvath pentru trafic de influență. Ea l-a favorizat pe un om de afaceri pentru ca aceasta să obțină actele necesare unei autorizații de construire. 

 

ANNA HORVATH, viceprimărița Clujului, și-a vândut influența pe 60 de abonamente la 2 festivaluri de muzică

-------------

UPDATE

 

Fodor Zsolt a fost la sediul DNA Cluj, dar a precizat că nu va face nicio declarație, deocamdată, până când avocații lui nu vor studia dosarul.

 

El este patronul Euro GSM, una dintre cele mai importante firme din domeniul domeniul IT&C.

Comentarii Facebook