Miki Webcar, pe numele lui real Miklos Nagy, ”samsarul” din Cluj trimis în arest, făcea afaceri cu vedete Playboy

 

Judecătorii clujeni l-au plasat în arest la domiciliu pe Miki Webcar, ”samsarul” din Cluj care aducea mașini de lux pentru vedete dar nu plătea TVA și impozite la stat. 

 

Miklos Nagy lucra cu mai multe firme, procurorii DIICOT Cluj plasând societățile comerciale pe mai multe paliere, iar mașinile de lux erau vândute și revândute între aceste firme fără a fi plătit TVA -ul către stat. ”S-a constat  un comportament atipic în ceea ce priveşte preţurile practicate de firmele aflate pe palierul 2 în raport cu firmele din palierul 1, existând numeroase situaţii în care autoturismele achiziţionate intracomunitar erau revândute către firmele de interfaţă cu preţuri inferioare celor de achiziţie. Prin această modalitate  s-a urmărit obţinerea unui preţ competitiv pentru clienţii firmelor de interfaţă şi totodată înregistrarea în evidenţele contabile ale firmelor din palierul 2 a unui TVA de plată în cuantum cât mai redus”, susțin procurorii DIICOT Cluj.

 

Miki Webcar folosea 40 de societăți comerciale grupate pe patru paliere. ”S-a reţinut că eludarea TVA-ului datorat bugetului de stat ca urmare a vânzărilor de autoturisme către firmele din palierul 1, s-a produs prin înregistrarea de cheltuieli nereale, respectiv de facturi de achiziţii de bunuri şi servicii fictive de către firmele aflate pe palierul 2, de la firme aflate pe palierele 3 şi 4.

 

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că palierul 3 a reprezentat un nivel intermediar fiind format, în general, din firme „conductă”, specializate în emiterea de facturi reflectând operaţiuni fictive către firmele din palierul 2.

 

În ceea ce priveşte palierul 4 acesta a apărut ca urmare a necesităţii de a face ineficiente eventualele controale la firmele aflate pe palierele superioare. Societăţile comerciale aflate la acest nivel erau controlate de către membrii grupului doar la modul faptic. Deşi firmele aflate pe palierul 4 realizau livrări importante de bunuri şi servicii fictive spre firmele aflate pe palierele superioare, în cazul acestora nu s-au regăsit  achiziţiile corespunzătoare livrărilor efectuate”, mai spun anchetatorii.

 

Alături de el a mai fost reținut Berki Zoltan, un personaj cu dublă cetățenie română și maghiară, care avea mandat de a scoate banii din bancă.

 

Conform datelor de la dosar, Berki a stârnit agitație la o mare bancă din Cluj când s-a prezentat să retragă 20 de milioane de lei, iar a doua zi a revenit pentru a retrage încă 6 milioane. Oficialii băncii au refuzat a doua tranzacție, deoarece s-au temut, Berki având numai o procură să opereze pe conturile unor firme și banca a sesizat Oficiul pentru Prevenirea și Spălarea Banilor.

 

Miklos Nagy, cunoscut mai mult sub numele de ”Miki de la Webcar”, este renumit în lumea bună din București din Cluj-Napoca. El aducea de la Ferrari până la oricare altă marcă de autoturisme pentru cei cu bani mulți. Unul dintre clienți a fost regele asfaltului, Costel Cășuneanu, care a vrut o mașină de fițe pentru fiul lui.

 

Între firmele folosite de Miki Webcar se număra și Road Fest SRL din Harghita, înființată în 2014, unde acționar mai este Szolt Csergo, soțul Nicoletei Luciu, scrie Clujust.ro. 

 

Prejudiciul imputat de procurori ăn acest dosar este de 4,5 milioane de euro. Miklos Nagy a fost plasat în arest la domiciliu. 

 

Surse judiciare spun, însă, că mașinile erau vândute în leasing, iar TVA -ul ar trebui plătit numai la finalul leasingului. 

 

Foto: Lansarea webcar din 2013. Au participat ”vedete” precum Irinel Columbeanu sau actrița Ramona Bădescu, care a și prezentat evenimentul

Comentarii Facebook