Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum cu onoruri militare pe episcopul Vasile Someşanul


Preasfinţitul Vasile Someşanul, fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a fost înmormântat la Cluj, cu onoruri militare.

La ceremonie au participat peste 2000 de oameni. Sicriul a fost depus în cripta Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Slujba religioasă a fost condusă de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț alături de controversatul episcop al Tomisului, PS Teodosie.

Episcopul Vasile Someșanul s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului s-a născut în satul Manastur (azi cartierul clujean cu acelasi nume - Manastur).

Anul 1972 a fost unul crucial pentru viața sa de mai tarziu, când s-a înscris la Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu (1972-1976), unde in 1976 a obtinut si licența în Teologie.

În august 1977, a fost numit preot slujitor la parohia ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul Manastur.

În februarie 1994, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Bartolomeu l-a numit eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Cluj-Napoca si exarh al mănăstirilor din Eparhia Vadului, Feleacului si Clujului; a fost hirotesit apoi si in rangul de arhimandrit.

În urma propunerii Înaltpreasfințitului Parinte Arhiepiscop Bartolomeu, din vara anului 1998, a fost numit Episcop-vicar al Eparhiei Clujului si hirotonit arhiereu, la 15 august 1998, la Mănăstirea Nicula.

Foto: Antena 3

Comentarii Facebook