Mihai Seplecan, condamnat pentru uz de fals


Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, fostul liberal Mihai Seplecan, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru uz de fals. 

Magistratul Eugen Crişan, şeful Secţiei Penale a Judecătoriei Cluj l-a condamnat marţi pe Mihai Seplecan, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, la pedeapsa de un an şi 2 luni cu suspendare, pentru uz de fals, scrie portalul Muzicainstanțelor.

Seplecan a fost acuzat că a folosit o diplomă de facultate falsificată, pentru a se putea angaja în diverse posturi publice unde avea nevoie de studii superioare. Vorbim inclusiv de postul de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Seplecan a motivat că nu știa că diploma este falsă.

La înfățișarea din 15 ianuarie, Seplecan a cerut să fie achitat, iar producorii să fie condamnat cu suspendare.

Seplecan a spus că are dovada că a fost la cursuri și la examenem, iar judecătorul a fost de acord să îi dea un răgaz pentru a aduce probele. ”1. Nu sunt vinovat. 2. Nu am stiut ca e falsa si nu exista proba ca as fi stiut. 3. Am dat dovada de corectitutine si caracter colaboramd cu institutii inclusiv SRI. Eu de bunavoie am depus diploma orginal la politie. 4. Daca diploma de master a fost ceruta de politie, sperand ca e falsa, eu astazi o intorc. S-a dovedit ca masterul e bun, iar daca eu eram falsificator continuam. 5. Nicio intitutie nu mi-a cerut diploma in original. Asa functiona sistemul. Ati vazut documentul de la USL. Mergea pe pile, relatii si prietenii. Doamna de la electrica care stia ca ii voi fi sef nu stia cum sa puna presul, nu sa-mi ceara diploma. 6. Pe toata perioada cat am fost angajat mi-am facut datoria cu pretul sanatatii si familiei. Am slabit 30 de kilograme de la stres în ultima vreme.. 7. Am avut si am o viata echilibrata. Nu beau nu fumez. Merg des la biserica. 8. Am ocupat toate aceste functii cu ajutorul sistemului. Asa au ocupat functii directori, soferi, femei de serviciu. Altfel nu se puteau ocupa. Era munca la acrivitatile de partid si apoi erai răsplătit. 9. Am avut o relatie buna cu senatorul Marius Nicoara. I-am fost sofer, prieten, a fost un exemplu pentru mine, mai ales ca eu n-am avut tata. Am fost nedespartiti. I-am fost si consilier la cabinetul senatorial, m-a sustinut pentru un mandat de vice la CJ, doua functij de director. Toate sub semnatura lui, in care mi-am pus increderea”.

Seplecan nu a putut aduce dovezile, astfel că diploma de la Spiru Haret a fost anulată.

Comentarii Facebook