MIG de la Câmpia Turzii, prăbușit în Mureș. Ce a pățit pilotul


MIG prăbușit în Mureș. Un avion MiG 21 Lancer de la Câmpia Turzii s-a prăbușit în județul Mureș.

Avioanele MiG-21 Lancer sunt oprite la sol, în urma acestui incident.

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14:30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită. 

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.

Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile”, precizează MApN.

Aparatul care s-a prăbușit este din anul 1978, fiind produs în URSS, dar modernizat. 

Un alt MiG-21 Lancer de la Câmpia Turzii a avut probleme la aterizare în februarie 2021.

În 23 februarie, a fost un alt incident. O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marți, 23 februarie, în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucție, într-un alt incident.

Avionul a avut probleme cu trenul de aterizare, după ce una dintre roți nu a ieșit complet. Pilotul a dat dovadă de măiestrie și a aterizat, chiar dacă aeronava a fost înclinată într-o parte. 

Comentarii Facebook