10 lucruri pe care trebuie să le știți despre viitorul LEGO


Jucăriile simple, în formă de cărămidă, există de sute de ani, dar a fost nevoie de un geniu danez din secolul al XX-lea, numit Ole Kirk Christiansen, pentru a inventa piesele interconectate pe care le cunoaștem astăzi sub numele de cărămizi LEGO. Totul a început în 1932 în satul Billund, cu mult înainte ca LEGO să obțină dominația mondială ca brand.

Maestru tâmplar și tâmplar, Christiansen a deschis un umil magazin de prelucrare a lemnului împreună cu fiul său Godtfred, care avea la acea vreme doar 12 ani. Au fabricat scări, scânduri de călcat și ulterior s-au extins pentru a produce jucării din lemn, iar în 1934 și-au botezat afacerea LEGO, o contracție a danezului „leg godt” („joacă bine”).

Astăzi, cărămida nu mai este destinată exclusiv copiilor. Deși majoritatea seturilor, precum LEGO NinjaGo, sunt încă adresate copiilor, se estimează că 5% din toate achizițiile LEGO sunt făcute de adulți care se consideră adulți ai fanilor LEGO (AFOL). Acest grup a crescut dramatic în ultimii ani, ceea ce a declanșat lansarea mai multor reviste tematice LEGO, precum The Brick Journal, Blocks și Bricks. 

Iată câteva întrebări și răspunsuri despre ce va aduce viitorul din partea producătorului de jucării. 

• Aveți vreun plan de reîmprospătare a seturilor vechi precum Blacktron sau monorail?

Producătorul se uită constant înapoi la trecut pentru a ajuta la modelarea seturilor viitorului. Deocamdată nu există planuri de reîmprospătare a acestor seturi, dar ceea ce va urma este întotdeauna un mister.

• Ați include tehnologia Mindstorm în seturile LEGO normale?

În 2007, au introdus sistemul LEGO Power Function, care permite modelelor să prindă viață folosind motoare și senzori fără caracteristica de programare a Mindstorms. Pentru cei care doresc să combine clădirea LEGO cu tehnologia Mindstorms, totul este compatibil.

• De ce nu utilizează LED-uri?

În prezent nu folosesc LED-uri, dar designerii lor vin mereu cu modalități noi și interesante de a îmbunătăți experiența de construire.

• S-au gândit vreodată la un roller coaster LEGO?

Pentru a decide ce produse vor intra pe piață, trebuie să se gândească la numeroși factori. Ca o companie globală, încearcă să aleagă produse care au un apel global. De asemenea, caută modele care să aibă cea mai bună experiență de construcție și joc. 

• S-au gândit să facă seturi LEGO bazate pe evenimente istorice celebre, pentru educație?

Orice este o posibilitate cu sistemul LEGO. Au creat modele de repere celebre, precum Statuia Libertății și Turnul Eiffel și au o divizie Educație care vine mereu cu idei noi. Dar dacă nu doriți să așteptați ca acesta să iasă la suprafață, există întotdeauna LEGO Factory unde vă puteți proiecta și construi propriile scene istorice.

• Va continua LEGO să ajungă la un public mai adult cu seturi mai complicate și mai mari?

Publicul adult este foarte important pentru LEGO și vor continua să producă seturi mai mari și mai complicate, care se găsesc de obicei în canalele directe către consumatori și alți retaileri de specialitate.

• Unde sunt cărămizile LEGO transparente? Care se văd pe întuneric? Reciclabile? Plastic din porumb? Cauciuc? LED iluminat? Rustic?

Produsele și elementele noi sunt întotdeauna în curs de dezvoltare. Au avut cărămizi vizibile pe întuneric în mai multe seturi în ultimii câțiva ani. Folosesc cauciuc pentru a produce anvelope LEGO - știați că sunt cel mai mare producător mondial de anvelope pentru vehicule?

• Au planuri pentru conexiuni Wi-Fi pentru Mindstorm?

Mindstorms NXT include funcția Bluetooth pentru comunicații fără fir și descărcări.

• Există șanse ca LEGO să înceapă vreodată să producă LEGO de război modern, cu tancuri și elicoptere?

Au o politică strictă în ceea ce privește modelele militare și, prin urmare, nu produc tancuri, elicoptere etc. Deși susțin întotdeauna bărbații și femeile care își servesc țara, preferă să păstreze experiențele de joc pe care le oferim copiilor în domeniul fantezie.

• Pentru fanii masivi ai Star Wars, vor face vreodată modele bazate pe universul extins?

Cu franciza Star Wars, orice este posibil! Țineți ochii pe ei pentru seturi noi și incitante.

Comentarii Facebook