Miercuri va fi alarmare publică la Cluj. Marți, 3 octombrie, se fac teste

 

ISU Cluj anunță că miercuri, 4 octombrie, va avea loc o nouă tentativă de a testa sirenele și echipamentele de alarmare publică.

 

La exercițiul din luna august, sistemul de alarmare publică din Cluj-Napoca, gestionat de Primărie, nu a funcționat, fiind o sincopă, astfel că miercuri, 4 octombrie, va fi făcută o nouă testare. În plus, testările vor continua ”în prima miercuri din fiecare lună”.

 

Scopul acestor exerciții este de verificare și îmbunătățire a sistemelor de alrmare a populației, precum și pentru centralizare permanentă a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, dar și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

 

Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală.

 

Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

 

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice”, precizează ISU.

Comentarii Facebook