Mesajul lui Ponta de 1 decembrie: Indiferent de etnie sau credință, suntem toți români



Premierul Victor Ponta le-a transmis românilor un mesaj, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, prin care le transmite că ”au motive să fie încrezători”.

"Ziua Naţională a României este, în fiecare an, un moment unic, special, marcat de speranţă, de recunoştinţă şi de solidaritate. În această zi, românii din ţară şi de pretutindeni îşi afirmă identitatea, se mândresc cu ţara lor şi spun întregii lumi că au fost, sunt şi vor fi o naţiune puternică şi demnă. Pe 1 decembrie românii celebrează trecutul şi cinstesc memoria înaintaşilor, se bucură împreună de prezent şi privesc cu încredere spre viitor", spune Ponta, potrivit Mediafax.

Acesta susține că romînii au ”mai mult ca oricând” motive să fie încrezători, precizând că țara se află pe uin drum bun.

"Astăzi, mai mult ca oricând, românii au motive pentru a fi încrezători. România se află pe un drum bun, al creşterii economice şi al refacerii echilibrelor sociale, al modernizării şi eficientizării serviciilor publice, al consolidării instituţionale şi al reafirmării mândriei şi valorilor autentice ale românilor. Este drumul la care au visat toţi cei care s-au jertifit pentru crearea statului naţional unitar român. Parcurgerea sa reprezintă o garanţie că, la momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, vom trăi cu toţii într-o Românie Puternică, un stat de drept consolidat, cu oameni apreciaţi pentru munca lor, cu un nivel de trai care să asigure tuturor o viaţă decentă şi cu o societate solidară, în care există şanse egale pentru toţi", apreciză premierul.

Totuși, Ponta a punctat însă că, pentru a atinge aceste obiective, România are nevoie de stabilitate şi de lideri politici responsabili, care să ducă mai departe proiectul de construcţie şi dezvoltare.

"Greşelile trecutului nu trebuie repetate. Cearta şi dezbinarea nu aduc decât sărăcie şi alienare, fiind instrumente de distrugere a spiritului comunitar şi a identităţii naţionale. Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire, iar unirea este posibilă doar dacă interesul naţional este pus înaintea oricărui interes particular. Indiferent de vârstă, de statut social, de etnie sau de credinţă, suntem cu toţii români şi avem împreună un obiectiv important, acela de a construi pentru noi şi pentru copiii noştri o viaţă mai bună şi mai sigură aici, acasă. Trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a fi solidari şi de a coopera, astfel încât România să devină ţara în care fiecare îşi găseşte locul, rolul şi împlinirea personală şi profesională", încheie premierul.

Comentarii Facebook