Luni 27 Septembrie

Mesajul autorităților pentru clujenii care vor să se întoarcă din străinătate de Paște: Nu vor petrece sărbătorile în condiții normale


Prefectura Cluj a transmis un mesaj persoanelor care vor să se întoarcă din străinătate la Cluj pentru a petrece Sărbătorile Pascale alături de familie.

Începând de duminică, 15 martie, toți cetățenii care se întorc în România din zonele roșii sunt obligați să intre direct în carantină, iar cei care vin din țări cu peste 500 de cazuri confirmate de COVID-19 sunt obligați să se autoizoleze.

Vreau să aduc la cunoștința tuturor, câteva elemente importante pentru următoarea perioadă. După cum știți, toate persoanele care vin din Italia, care a fost declarată zonă roșie, intră automat în carantină instituționalizată. Asta presupune că sunt chestionați, evaluați și transportați către locațiile de carantină de pe raza județului Cluj, urmând să le fie prelevate probe care vor fi testate la aparatele de testare pe care le vom avea la dispoziție. 

Începând cu ieri, 15.03.2020, ora 21:00, toți cetățenii care vin  din țările cu peste 500 de cazuri confirmate de COVID-19, intră automat în izolare la domiciliu. Lista acestor țări poate fi consultată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică, este o listă actualizată în permanență. În acest moment vorbim de următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Spania, Statele Unite ale Americii și Suedia. Toate persoanele care vin din aceste țări, vor intra direct în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. 

De aceea, este foarte important mesajul pe care vreau să-l transmit tuturor cetățenilor din jud. Cluj, pentru următoarea perioadă. Vă rog foarte mult, să vă anunțați de acest lucru rudele, prietenii, cunoștințele, care intenționează să vină de sărbători acasă:  nu vor petrece sărbătorile în condiții normale, vor sta în izolare la domiciliu împreună cu familia, pentru că automat și familia va intra în izolare la domiciliu, sau în carantină în locații special amenajate (dacă vin din Italia). Rugămintea mea este să vă îndrumați cunoștințele și rudele, să nu vină acasă de sărbători, pentru că nu vor petrece sărbătorile așa cum se cuvine”, anunță prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Comentarii Facebook