Mesaj pe Facebook, pentru polițistul UMILIT de șefi: Într-o țară normală locul lui Sergiu Todea e în stradă, nu pe drumuri!

 

Realizatorul de radio Mihai Morar a scris un text impresionant care descrie exact povestea polițistului de la Cluj, Sergiu Todea, persecutat de șefi pentru că l-a amendat pe unul dintre ei în trafic. 

 

ROMANIA TREBUIE SA SUSTINA POVESTEA UNUI ROMAN DEMN. 

 

Agentul de politie SERGIU TODEA nu este un erou. E politistul clujean care a indraznit sa-l amendeze pe seful sau pentru ca, ruland cu viteza excesiva, nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni. 

 

Agentul de politie SERGIU TODEA nu este un erou. El doar si-a facut datoria. Chiar daca l-a amendat pe comisarul sef Cristian Pintea, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie Cluj. 

 

Pentru ca si-a facut strict datoria, SERGIU TODEA a fost sicanat, anchetat, dat ca exemplu negativ in structurile Politiei si chiar trimis 6 luni la psiholog. 

 

Dupa 2 ani, justitia i-a dat dreptate lui SERGIU TODEA. Putea sa se intoarca linistit la munca. In uniforma de strada. Sa amendeze vreun alt boacter tupeist. 

 

Doar ca SERGIU TODEA a renuntat. Sa te intorci intr-un sistem care functioneaza perfect fara el e sub demnitatea unui politist care isi face datoria: ''Nu am avut pentru ce sa mai raman. M-am luptat aproape singur impotriva unui sistem care functioneaza foarte bine. Nici unul dintre sefi nu mi-a fost aproape in cei doi ani de calvar prin care am trecut. Am muncit din greu si cu ce m-am ales?''

 

TODEA e somer acum. Pintea e in Politie. Asta se numeste sistem care functioneaza perfect. Pentru ca sistemele care functiioneaza perfect sunt cele care se imput de la cap, dar se taie intotdeauna de la coada.

 

Ponta i-a cerut scuze lui TODEA. Scuzele sunt zero atata vreme cat TODEA e acum pe drumuri, iar pe strazi, dar mai ales in birouri sistemul functioneaza perfect. Perfect infect. 

 

Scuzele lui Ponta sunt apa de ploaie cu lamaie atata vreme cat boacterul Pintea ii rade acum in fata subalternului impertinent: "Perfeeeeeect fara tineeeeee....E mai bineeee! Perfeeeeect...nu ma doareeee...''

 

Nu-l faceti erou pe SERGIU TODEA. M-am saturat de eroi post-mortem. Dar vocea voastra il poate chema pe TODEA inapoi in Politie. 

 

Intr-o tara normala, un politist care isi amendeaza seful merita sa fie pe strazi. Nu pe drumuri! 

 

Cu respect pentru SERGIU TODEA”, a scris Mihai Morar pe Facebook.

Comentarii Facebook