Audieri în cazul polițistului UMILIT de șefii Poliției Cluj. Ce le-a spus Todea celor din corpul de control al lui Victor Ponta - VIDEO

 

Doi inspectori din cadrul Corpului de Control al Guvernului României au ajuns la Cluj şi au demarat o anchetă cu privire la cazul agentului umilit de şef Sergiu Todea.

 

Persoana care conduce investigaţia se numeşte Adrian Popescu şi este adjunctul şefului Corpului de Control al Guvernului României. Primul audiat a fost chiar fostul agent Sergiu Todea. ”M-au chemat de dimineaţă de la ora opt. Le-am spus că nu am nimic cu nimeni şi că mie justiţia mi-a făcut dreptate. Mai mult ce pot să solicit? Nimic. Eu nu vreau să mă mai întorc în Poliţie. După 13 ani şi aproape trei ani de procese şi umilinţe grele, m-am săturat. Cei doi inspectori m-au întrebat despre cazul meu, despre sancţiunile pe care le-am primit, despre viaţa mea alături de fosta soţie. Am fost la discuţie cu ei doar din respect pentru premierul Victor Ponta, care a zis că îşi cere scuze. Mi s-au părut doi oameni care vor să facă lumină şi să facă şi dreptate”, a povestit Sergiu Todea.

 

Vizita celor doi inspectori din cadrul Corpului de Control a stârnit un adevărat taifun în cadrul şefilor din IPJ Cluj care au făcut front comun în jurul comisarului şef Cristian Pintea, ofiţerul care l-a umilit pe Sergiu Todea, pentru că a avut curaj să îl oprească în trafic pentru că nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care traversa strada pe la trecerea pentru pietoni.

 

Primul audiat a fost comisarul şef Cristian Pintea, adjunctul şefului IPJ Cluj, care a povestit versiunea lui în legătură cu toată situaţia. Următorul pe listă a fost comisarul şef Crişan Ambrozie, şeful interimar al Poliţei Rutiere Cluj. Culmea este faptul că ofiţerul Crişan Ambrozie a fost martor al unui accident. El circula ca pasager într-un autoturism condus de un alt poliţist, care a lovit un pieton pe o trecere de pietoni din cartierul Mărăşti. Accidentul a fost muşamalizat de IPJ Cluj. 

 

A urmat comisarul şef Florin Goia, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Cluj-Napoca, care a întocmit un raport din care a rezultat că agentul Todea a venit la serviciu în ”vădită stare de surescitare emoţională”. În timp ce era cercetat disciplinar, Todea i-a spus lui Goia că simte că nu mai rezistă la presiunile se fac asupra lui din toate părţile. Pe baza acestui raport, agentul Todea a fost inclus într-un program de monitorizare psihologică, pe o perioadă de şase luni. În acest timp i s-a luat pistolul şi a trebuit să se prezinte de trei ori pe săptămână la discuţii cu psihologul IPJ Cluj.

 

După Goia a fost audiat inspectorul Dănuţ Todea, ofiţer în cadrul Poliţiei Rutiere Cluj, care a fost trimis la locul unde agentul Todea l-a oprit în trafic pe comisarul şef Pintea. La momentul respectiv, speriat, inspectorul Dănuţ Todea şi-a cerut scuze în faţa şefului lui pentru comportamentul subalternului, adică a agentului Todea, care doar a aplicat legea. Ba mai mult, l-a obligat pe agentul Todea să-şi ceară scuze în faţa comisarului şef Pintea.

 

Următorul audiat a fost inspectorul principal Dan Crişan, care a aplicat prevederile Codului Rutier în cazul unui accident dintre o ambulanţă şi un autoturism, într-o manieră favorabilă şoferului de pe ambulanţă, invocând un articol care îi obligă pe conducătorii auto să acorde prioritate autoturismelor Ambulanţei, Poliţiei şi Pompierilor. Nu l-a fel a făcut inspectorul Crişan în momentul în care în maşina Poliţiei, condusă de agentul Todea, a intrat un troleibuz, asta deşi girofarul şi sirena erau în funcţiune. Crişan a stabilit că agentul Todea este vinovat pentru că a intrat în intersecţie şi nu s-a asigurat. Acest lucru se întâmpla în momentul cercetării disciplinare a agentului, din ordinul lui Cristian Pintea.

 

Pe lista celor audiaţi au mai fost colegii lui Todea, Florin Costan, Nicu Dordai, Mihaela Suciu etc.

Comentarii Facebook