Mesaj de la Cluj pentru Rafila și Arafat: Stau de 5 ore la spital, cu copilul! Să vă fie rușine, nenorociților! Ați distrus țara asta - VIDEO


Părinții care se duc cu copiii la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic de Copii nu au mai rezistat, în urma bătăii de joc pe care o suportă sistematic. 

Un tată a făcut o înregistrare video, chiar de pe holul minuscul unde sunt ținuți părinții, alături de cei mici, cu orele. ”Am stat ieri de pe la 5 jumate, la 10 jumate la UPU la copii, pe Moților. E inadmisibil asa ceva! Cum să stai 5 ore pentru o consultație”, ne-a semnalat un părinte.

Acesta a făcut și o înregistrare, în care le-a spus ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, să le fie rușine.

Mă Rafila și cu Arafat, uitați-vă cum stau clujenii aici. De la 17.00 și e 22.30 noaptea. Nenorociților, cum ați adus țara asta! Să vă fie rușine!”, le-a transmis clujeanul.

O altă mămică a arătat cum au stat părinții afară în frig, pentru că nu toți au avut loc în holul miniscul

Ancuța Ciolan este jurnalist, dar și mamă, calitate în care a ajuns aseară la Spitalul de Copii din  Cluj cu copilasul bolnav. Si a trait din nou pe propria piele, ceea ce parintii clujenii reclama de ani de zile: la UPU Copii se asteapta cu orele pana sa fie consultati copilasii, iar asteparea are loc in frig. Nu poti astepta nici macar in masina cu cel mic, pentru ca iti pierzi randul. Situatia nu pare sa ingrijoreze deloc conducerea Spitalului de Copii, dar nici pe mai marii judetului de la Consiliul Județean Cluj, Alin Tișe și Vákár István, care administrează Spitalul. 

Bătaie de joc la Spitalul de Copii: micuții sunt ținuți în frig ore în șir până să fie consultați:Tișe și Vakar știu ce condiții de c**** sunt?

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj, Dr. Dreghiciu Daniela, a dat vina pe părinți, pentru problemele din zona de urgențe. Aceasta a spus că aceștia se înghesuie cu cei mici la medic, deși nu sunt urgențe și pot fi văzuți de medicul de familie.

Purtătorul de cuvânt afirmă că părinții mint, când spun că au stat în frig în fața UPU Copii sau că au așteptat 5 - 6 ore la ușa medicului

Numărul de pacienți care se adresează acum este foarte mare. Numai 10 - 15% dintre ei reprezintă urgență. Non urgențele sunt multe și se adresează la UPU. Astfel a crescut timpul de așteptare între 2 și 4 ore pentru copiii care nu sunt urgențe. Evaluarea se face conform protocolului de triaj.

Copiii care sunt urgențe sunt preluați conform protocolului de triaj. Există un timp de așteptare mai mare, de 2 - 4 ore, față de o oră înainte. Asta se aplică doar copiilor care nu reprezintă o urgență.

Noi solicităm ca, în cazul în care nu sunt urgențe, părinții să se adreseze la medicii de familie sau centrelor de permanență (centrul de permanență de pe Băița și strada Horea)”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj, Dr. Dreghiciu Daniela. 

Bătaie de joc continuată la UPU Copii Cluj. Părinții, acuzați de un MEDIC că aduc copii care nu sunt bolnavi grav și că mint că sunt ținuți în frig

Comentarii Facebook