Miercuri 24 Aprilie

Medicul clujean care și-a postat fluturașul de salariu revine: Am fost mințiți de PSD

 

Medicul Anca Mureșan, de la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Octavian Fodor, a revenit cu o nouă postare în care acuză PSD, după ce inițial și-a postat fluturașul de salariu pentru a arăta că lefurile au crescut. 

 

Pentru că postarea mea cu fluturașul de salariu naște fel și fel de păreri, dacă contează și vă interesează vreau să transmit câteva clarificări:

 

Nu sunt simpatizant PSD... nu am fost și nu mă preocupă acest aspect. 

 

Prin postarea mea am dorit doar să risipesc haosul creat cu aceste măriri salariale atat de mult trâmbițate. Am fost mințiți de PSD, prin faptul că aceste măriri nu sunt așa cum s-a promis, salariul meu nu este de 3600€, de asemenea sunt colegi care nu au beneficiat de creșteri, ci de scăderi salariale, s-au promis spitale, dar nu le construiește nimeni...corupția roade din temelii acest sistem de prea multă vreme, nepermis de multă... 

 

Medicii au fost umiliți zeci de ani prin salariile jenante pe care le-au primit, drepturile lor au fost încălcate adeseori și frica a dominat totul...

 

Nu pot vorbi în numele nimănui, pot spune doar că acum atât am primit eu, un medic care nu ia șpagă si pentru care aceasta mărire contează. Poate este iluzorie, poate în câteva luni nu vor mai fi bani de salarii sau euro va crește atat de mult încât nici nu vom mai simți aceste creșteri.

 

Sunt multe inechități salariale apărute odată cu aplicarea acestei legi, așa încât cred că bătălia trebuie continuată.

 

Sistemul sanitar românesc trebuie restructurat și reformat... nu trebuie să inventăm roata, avem destule modele în jurul nostru, trebuie doar să existe dorință. 

 

E nevoie stringentă de infrastructură în sănătate, e nevoie de medici onești, bine pregătiți și respectați...

 

E nevoie de societatea civilă care să ne susțină, oamenii care să înțeleagă cu adevărat importanța și locul medicului în societate. 

 

Sunt încă multe de făcut, dar din păcate sunt prea numeroși cei care se lamentează doar pe FB, așteptând ca doar unii să acționeze... iar atunci când o fac... încep cârcotelile. 

 

Nu e ușor, nu e deloc confortabil, dar mi-am asumat aceast lucru și merg înainte”, a scris Anca Mureșan.

 

Un medic de la un institut clujean și-a postat fluturașul de salariu. Leafa s-a dublat - FOTO

 

Replica vine la comentariu făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care a lăudat lefurile brute de 3.600 de euro.

 

Alți fluturași de salarizare, din Sănătate! După cum observați, salariile brute sunt peste 3600 euro, iar in cele mai multe cazuri, la medici, vorbim de peste 3000 euro net! Ca sa terminam odată cu minciuna ca medicii ies in strada pentru ca au fost mințiți și le scad salariile! NICIUN MEDIC DIN ROMÂNIA NU ARE VREO SCĂDERE SALARIALĂ! Dimpotrivă! In ultimele foto aveți și, spre comparație, cât a fost salariul in Februarie și cât a crescut in Martie”, a scris și Lia Olguța Vasilescu.

Comentarii Facebook