Medicii din penitenciarele din Romania si-au dat intalnire la Dej! VIDEO


Medici din mai multe penitenciare din Romania si-au dat intalnire la Spitalul Penitenciar Dej pentru a discuta despre asistenta medicala pentru persoanele private de libertate. Intalnirea a fost doar un punct din programul celei de-a 12-a editie a Congresului International al Tinerilor Medici si Studenti la Medicina.

Evenimentul incurajeaza cercetarea stiintifica in randul studentilor la medicina si al tinerilor medici. Ziua de astazi a fost dedicata in intregime medicinii penitenciare. Cu aceasta ocazie, la sediul Penitenciarului Spital Dej s-a desfasurat un workshop cu tema "Health through walls". Aici au avut loc dezbateri si au fost prezentate lucrari stiintifice cu privire la particularitatile acordarii asistentei medicale pentru persoanele private de libertate.

La manifestare au fost prezenti medici din penitenciarele Satu Mare, Bucuresti - Jilava, Bacau, Iasi si Arad, iar invitatii au putut vizita si Spitalul Penitenciar Dej.

Cea de-a XII-a editie a Congresului International al tinerilor medici si studenti la medicina sustinut de Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj este organizat in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu".

Comentarii Facebook