Vineri 3 Februarie

Traversarea Tarnitei inot are loc in 13 august 2011


Cursa de anduranta "Traversarea Tarnitei" a ajuns la cea de a 5-a editie si va avea loc in data de 13 august. Vezi unde se fac inscrierile.

Organizatorii, Clubul Orca, se asteapta ca la marea cursa sa participe aproximativ 200 de inotatori.

"Competitia va consta in 2 probe de parcurgere inot a unor distante de 1500 m si respectiv 6500 m, reprezentand lungimea lacului Tarnita. Startul se va da de la debarcader incepand cu ora 10.00 pentru proba scurta si la ora 11.00 pentru proba lunga timpul limita de parcurgere a distantelor fiind de o ora respectiv 3 ore. Din cauza temperaturii scazute a apei in Lacul Tarnita, recomandam purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei. Inotatorii mai putin experimentati se vor orienta pentru proba mai scurta, dar nu inainte de a li se valida inscrierea si respectiv participarea prin micul chestionar care trebuie completat pe site-ul precizat", precizeaza organizatorii evenimentului, intr-un comunicat de presa.

Siguranta inotatorilor va fi asigurata de numeroase caiace si un echipaj SMURD care va fi prezent ca de obicei la acest eveniment.

Participantii vor fi impartiti pe 6 categorii de varsta: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50 de ani si mai mult, iar premierea se va face separat.

Inscrierile se fac AICI pana in data de 13 august, la ora 12.00, iar taxa de participare este de 50 de lei.

Traversarea Tarnitei este prima si cea mai importanta competitie de inot in ape deschise din Romania si a fost organizata prima data in 2007, cand la start se adunau 14 sportivi.

 

Vezi si...

90 de clujeni traverseaza maine inot lacul Tarnita

Comentarii Facebook