Medic de familie din Cluj către pacient: ”Fuck you!” Omul, cetățean străin, ceruse un simplu concediu medical - EXCLUSIV


Un britanic stabilit la Cluj, care în seara zilei de miercuri a suferit arsuri de gradul 1 și 2 pe mâini și față, a cerut un concediu medical, dar medicul de familia l-a trimis la ”dracu”, spunându-i ”Fuck you”, la telefon.

A.R. s-a ars în urma unui incendiu izbucnit în bucătăria locuinței sale, iar miercuri s-a dus la UPU pentru a cere un concediu medical, trimis de medicul de familie. A.R. ar fi trebuit să primească hârtia de la UPU, marți seara, dar în timpul agitației s-a omis acest lucru. La UPU a aflat că nu poate primi hârtia și că acest lucru trebuie emis de medicul de familie. 

Pentru că se afla acolo, A.R. a cerut să i se schimbe bandajele, ceea ce a dus la alte probleme, care arată cât de defect este tot sistemul sanitar românesc. Britanicul era însoțit de un prieten și cei doi au fost trimiși vis-a-vis, la Medicală 1, pentru a i se schimba bandajele.

Ieri (miercuri, 25 noiembrie 2020), am fost la UPU pentru că medicul meu de familie Ionel Mircu, care îmi înlocuiește medicul de familie (deoarece este în maternitate), mi-a spus că trebuie să mă întorc la UPU, pentru a solicita concediu medical, pentru că el nu-l poate da.

Am fost la UPU, iar ei au explicat (foarte frumos) că, deoarece ”situația de urgență” în care am fost implicat a fost marți, ei nu pot oferi certificatul, dar că medicul de familie poate și este obligat să îl ofere.

Apoi am întrebat dacă cineva îmi poate schimba bandajele, pentru că trebuie să se schimbe zilnic, iar medicul de familie nu răspunde. Ne-au trimis înapoi la ORL, agentul de securitate (numele agentului fiind Călin Sălăjan) a spus că trebuie să mergem pe la intrarea prin spate.... ne-am dus, dar nu era personal ... doar niște corturi goale de "triaj". Am stat acolo 1:40 minute și nu a venit nimeni.

Atunci am vorbit un tip care era afară fumând (poate un doctor) și mi-a spus să intru pe ușa din dreapta și să vorbesc cu persoana din interior.

Am intrat înăuntru și am ajuns din nou la agentul de securitate care m-a trimis la ușa din spate. A întrebat că ce facem înăuntru, iar prietenul meu i-a spus că ni s-a spus să intrăm, pentru că așteptam afară de aproape 2 ore, dar nu a venit nimeni... Agentul de securitate a spus ”Bineînțeles, nu a venit nimeni, pentru că nu le-am spus să vină, de unde să știe ei, acum du-te înapoi afară și așteaptă!”.

Prietenul meu i-a spus că am urmat instrucțiunile lui de a merge în spate și de aceea am așteptat acolo ... Ne-a cerut doar să plecăm. 

Am ieșit din nou, am așteptat încă 20 de minute, apoi a trecut pe lângă noi cu alți câțiva indivizi și a început să repare ceva la mecanismul ușii.

Când a ieșit, prietenul meu l-a oprit și i-a spus: ”Hei, așteptăm aici așa cum ne-ai cerut acum de 2 ore, ai sunat persoana care să ne preia?” Și mi-a răspuns ”Ce vrei să fac, eu Sunt Paza, nu spitalul. Dacă nu îți place modul în care se desfășoară lucrurile, dă vina pe Arafat, nu pe mine!”. Apoi a început să devină foarte agresiv, strigând la prietenul meu, nu știu ce spuneau.

În cele din urmă, după alte 15 minute a venit o tânără, ne-a întrebat ce s-a întâmplat și am explicat. Ne-a dus la ORL, ca să fie înlocuite bandajele (nici măcar slujba lor) .. erau buni”, a relatat A.R.

Britanicul și-a sunat medicul de familie, pe Ionel Mircu, numai joi dimineața, la ora 12.00, când a fost înjurat și i s-a spus că el are programul până la 12.00, așa că nu îl poate ajuta.

Am ajuns acasă și am dormit până la 11.00, pentru că nu am dormit de la 9 dimineața în ziua incendiului (marți seara, 24 noiembrie)... deci cam 36 de ore ... și am sunat astăzi, să vorbesc cu medicul de familie și să îi spun ceea ce ne-a spus UPU.

El ne-a spus că nu este adevărat, că UPU trebuie să dea certificatul și că el nu poate. L-am înregistrat apoi (acesta este Ionel Mircu), pentru că atitudinea lui din ziua precedentă a fost și ea rea.

El m-a întrerupt continuu, iar eu l-am informat tot ce a spus UPU și a insistat că nu este adevărat.

Când am spus că nu vreau să primesc concediu medical retroactiv, că am nevoie de certificat astăzi... mi-a spus, este deja acasă, că programul este terminat. I-am spus că este un doctor îngrozitor că ar trebui să îi pese și să înțeleagă că am arsuri de gradul II pe braț și de gradul unu pe față. În schimb, el a spus ”Bine, să te ia dracu!” (Ok, Fuck you!) și a închis”, ne-a relatat A.R..

Discuția:

”Ionel Mircu - Medicul de familie: ”Este o regulă ca primul medic care te vede acordă trei zile de concediu. Eu nu pot da concediu retroactiv.

A.R.: - Nu am nevoie retroactiv, pentru că nu îmi pasă de o zi în care am fost bolnav. Vreau de acum înainte.

Medicul de familie: Acum, ziua de muncă este închisă. Este ora 12.00 și sunt acasă.

A.R.: Dvs sunteți probabil cel mai îngrozitor medic cu care am vorbit!

Medicul de familie: Ok, Fuck you!

A.R.: Incredibil. ”

Culmea este că programul medicului de familie este până la ora 14.00. 

Știri de Cluj a sunat la cabinetul medicului Mircu, dar acesta nu a răspuns apelurilor. 

128036859_487507195543134_6781761650398227894_n.png

Ionel Mircu este cel care i-a transmis unui pacient cu cancer un SMS revoltător, pentru simplul fapt că s-a mutat la un alt coleg de breaslă.

Considera toate concediile si ajutoarele acordate tie si nevestei un cadou. Ai atât de puțin timp să te mai bucuri de viață. PS. Hai pa, nesimțitule”, i-a scris medicul de familie clujean, Ionel Mircu, pacientului bolnav.

Medicul clujean Ionel Mircu a declarat apt un bărbat din punct de vedere ginecologic. Acum a JIGNIT un pacient cu cancer

Comentarii Facebook