Matei Corvin aniversat la Cluj cu sute de LAMPIOANE! 5.000 de oameni au fost în Piața Unirii - VIDEO

 

Peste 5.000 de clujeni au asistat, vineri seara, de la ora 19.00, la un moment magic în Piața Unirii. Eliberarea a 570 de lampioane cu ocazia aniversării a tot atâția ani de la nașterea lui Matei Corvin.

 

Voievodul Iancu de Hunedoara a ales urbea noastră să-i fie loc de naştere şi adăpost pentru tinereţe fiului său, viitorul rege Mateiaş. În oglinda valorilor universale el a devenit probabil cel mai de seamă personaj născut în acest oraș. Se pare că cetățenii clujeni nu l-au uitat niciodată şi este datoria noastră să-i perpetuăm memoria locală a celui care în timpul domniei sale şi-a arătat în repetate rânduri ataşamentul faţă de oraşul său natal. În preziua aniversării a 570 ani de la nașterea lui, veniţi să trăim împreună cîteva clipe de-nălțare în stare vizuală de mare impact. Pentru lansarea unui lampion zburător este nevoie de două persoane”, au precizat organizatorii. 

 

Manifestarea a început oficial la ora 19.00, dar au fost unii clujeni care s-au grăbit și au ”furat” startul. Cu toate aceste mici incidente, evenimentul a fost unul reușit, cerul Clujului fiind înstelat.

 

Lampioanele au fost împărțite de organizatori în jurul orei 18.40.

Comentarii Facebook