Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale jurnaliștilor, bătuți de hoții de lemne din Suceava - FOTO


Jurnaliștii și un activist de mediu, bătuți de hoții de lemne din Suceava, au povestit calvarul prin care au trecut. 

Jurnalistul Mihai Dragolea a relatat pentru Digi24 că au fost atacați în timp ce filmau în pădure, spunând că printre cei 20 se aflau proprietarul pădurii și inginerul silvic.

Dintr-odată am văzut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”, a spus Dragolea.

Regizorul și jurnalistul clujean Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse.

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar îi ajuta să identifice dovezile tăierilor ilegale din Bucovina.

Au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față, am căzut într-o râpă. Cei de sus, împreună cu Radu au fost loviți destul de rău, are amnezie. Tibi a fost bătut crunt, am înțeles că au avut niște practici din acestea de mafiot, de umilință groaznice față de dânsul. Inginerul silvic, după zisele lui Tibi, dădea cel mai tare. Am sunat poliția, a venit la fața locului, pe câțiva i-a văzut, cred că i-a identificat”, a mai povestit Mihai Dragolea.

Tiberiu Boșutar a spus că ”nu reclam un pădurar, ci un sistem! M-au dezbrăcat în pielea goală și m-au trimis acasă. Colegul mă întreba ce am pățit, el nu știe despre ce e vorba.

Au rupt cheia din contact, a venit de acasă fratele cu altă cheie.

Nu voiam să ies din mașină și au vrut să răstoarne mașina, au vrut să mă dea în râpă cu tot cu mașina”, a spus acesta.

Tiberiu Boșutar, activistul bătut. FOTO: Digi24

Comentarii Facebook