Marșul împotriva Crematoriului din Mănăștur are loc în 26 aprilie

 

Marșul împotriva crematoriului din Mănăștur va fi organizat în 26 aprilie. 

 

Cetăţenii Clujului vor protesta în data de 26 aprilie, în intervalul 14.00 - 16.00, împotriva demersurilor care vizează construirea unui crematoriu uman în cartierul Mănăştur. Marşul tăcerii, care va porni din Cimitirul Mănăştur şi se va încheia la Prefectură, a fost autorizat azi (n.red. marți, 16 aprilie) de către primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

 

Deşi administraţia locală a revocat hotărârea de asociere cu compania care urmează să construiască acest crematoriu, instanţele de judecată au decis că acesta va fi construit. Considerăm că această hotărâre pronunţată în primă instanţă este netemeinică şi nelegală şi, de asemenea, afectează dreptul nostru de a trăi într-un mediu curat. Până la pronunţarea definitivă a Justiţiei, ne rezervăm dreptul de a organiza proteste publice, prin care vom atrage atenţia comunităţii asupra acestei situaţii ilegale şi nedrepte, care afectează viitorul copiilor noştri”, a declarat Mircea Giurgiu, organizatorul protestelor.

 

Marșul se bucură de sprijinul cultelor creştine tradiţionale şi al societății civile. ”Această situaţie a fost generată de o hotărâre ilegală de Consiliu Local, pe care însăşi administraţia locală a revocat-o din considerente care ţin de nelegalitatea ei, în urma protestelor pe care le-am organizat în iarna anului trecut”, a mai spus Mircea Giurgiu.

Comentarii Facebook