Mars impotriva avortului la Cluj-Napoca! Zilnic, in Romania, sunt avortati 490 de copii FOTO si VIDEO


Cateva sute de persoane au participat sambata, 24 martie, la un Mars pentru viata, un mesaj impotriva avortului si a abandonului copiilor.

 

Mesajul dat de organizatori este de-a dreptul ingrijorator: "In Romania, zilnic, sunt avortati 490 de copii, iar acest numar trebuie redus printr-o campanie de constientizare, prin masuri de contraceptie".

 

La manifestare au participat preotii si credinciosii, asociatiile laice si persoanele consacrate din Eparhia Greco-Catolica de Cluj-Gherla. Marsul pentru Viata a pornit din Piata Unirii, la ora 12.00, pe urmatorul traseu: Piata Unirii - strada Eroilor - Piata Avram Iancu - Bulevardul 21 Decembrie - strada Memorandumului - strada Petru Maior - Piata Pacii - strada Napoca - Piata Unirii.

Marsul pentru Viata este un eveniment care se desfasoara anual, concomitent, in mai multe orase din Romania, in jurul datei de 25 martie, cand este celebrata Sarbatoarea "Buna Vestire", si este organizat de asociatii ale societatii civile care compun miscarea provita.

Scopul este afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane,incepand cu momentul conceptiei si totodata, sustinerea familiei traditionale si a valorilor acesteia, temelia unei societati solide si sanatoase.

Pe plan mondial, la invitatia asociatiilor pro-vita, se organizeaza an de an "Marsuri Pentru Viata", pentru a promova demnitatea si sacralitatea vietii umane pe care doar Dumnezeu o da si doar El o poate lua.

Comentarii Facebook