La 12 ani, si-a lansat primul volum de poezii! Georgiana Magurean a scris "Zilele smaraldului" VIDEO

 

Georgiana Magurean este probabil cea mai tanara poeta a Clujului. La varsta de 12 ani, ea si-a lansat sambata, 24 martie, primul volum de poezii, "Zilele smaraldului".

 

Volumul lansat la Book Corner a fost prezentat de poetul Ion Muresan, editorialistul Florin Danciu, Vasile G. Dancu si de profesorul Mihai Lucan, bunicul autoarei.

 

"Astfel de versuri sunt dovada vie a faptului ca Poezia exista, ca o imparatie, ca Imparatiile din basme, ca o "lucrare sfanta", dupa cum marturiseste Georgiana Magurean. Sigur, pot fi intrebat ce ma face sa nu ma zgarcesc la cuvinte mari. Dar eu de multa vreme tot spun ca poezia are puteti mari, vindecatoare, si nu ma crede nimeni. Iar acum, cand vine un copil si ma crede, cum sa nu ma bucur?!", a spus poetul Ion Muresan.

 

Versurile din carte sunt profunde, in ciuda varstei autoarei. Georgiana Magurean a scris despre adevar, durere si iubire.

 

"Prin nori, prin ceata, printre ploi torentiale,
Prin fantasme, printre pietre, coboara o jale,
Aurie sclipitoare, far de clipe de cutezare,
Si strabate-n lung si-n lat,
O vale de neuitat".

"Si-apoi, de ce oare,
Lumea este asa de rea,
Si adevarul nu are nici o valoare,
Pentru nimenea din ea?"

 

Profesorul Mihai Lucan, bunicul autoarei, a povestit in cuvantarea sa cum a aparut poezia "Adevar". "A fost scrisa dintr-o data. Nu a trebuit sa stea sa citeasca. A simtit pur si simplu ca si cand ar fi o comunicare Dumnezeiasca intre cuvintele, pe care urma sa le insire, si a iesit poezia. Fata asta este daruita de Dumnezeu cu niste calitati extraordinare. Iti multumesc Georgiana ca ai facut lucrul acesta. E o bucurie sa va vad pe toti aici, dar nu are nicio legatura cu faptul ca eu sunt profesorul Lucan, pentru ca eu sunt mult mai efemer decat ceea ce a facut fata asta cu acest volum", a spus Mihai Lucan.

 

Cartea a fost editata de Eikon si poate fi cumparata din librarii pentru suma de 10 lei.

 

 

Comentarii Facebook