Marș al pietonilor, care MILITEAZĂ pentru o alee pietonală în jurul lacurilor din Gheorgheni, duminică, 31 martie 2013

 

Un marș al pietonilor, care va porni din fața Consiliului Județean Cluj și la ajunge va Iulius Mall Cluj, va avea loc duminică, 31 martie, de la ora 11.30.

 

Organizatorii susțin că este ”CEL MAI BANAL MARȘ DIN LUME - Marșul pietonilor de la Consiliul Județean la Librăria Cărturești. Marșul este banal în condițiile în care una dintre cererile noastre este de a avea o alee pietonală în jurul lacului, revendicare care nu este respectată întrutotul în proiectul mall-ului de extindere. Apoi, puțină banalitate nu strică în toată retorica protestatară gonflată din ultimul timp. Marșul prefațează o expoziție și o dezbatere în interiorul librăriei despre posibilități de reamenajare a zonei Lacurilor, despre modalități de a lega parcul preconizat în jurul fostului cartodrom de lacuri, despre tehnici de a ne apropria bunurile comune ale orașului”, a declarat Adrian Dohotaru, reprezentantului grupului informal ”SOS Lacurile Gheorgheni”.

 

Tot duminică, de la ora 12.00, la Librăria Cărturești va fi o expoziție urmată de o dezbatere pe tema reamenajării zonei lacurilor din cartierul Gheorgheni.

 

Expoziția este organizată în parteneriat cu Facultatea de Arhitectură și Urbanism, studenții realizând o serie de planșe care propun o viziune de viitor a lacurilor din Gherogheni.

 

Planșele rezultate în urma cursului de peisagistică al anului 5 aparțin studenților arhitecți care propun viziuni de reapropriere a unuia dintre cele mai importante spații publice ale orașului. Planșelor studenților li se adaugă propunerile arhitectului Vasile Mitrea pentru cel mai mare parc al orașului, Parcul Est. Publicul și invitații sunt chemați să dezbată cele mai potrivite metode de a face presiuni civice și culturale asupra instituțiilor publice astfel încât Lacurile Gheorgheni să redevină un bun comun al clujenilor”, a mai spus Adrian Dohotaru.

Comentarii Facebook