Marinela Marc, inspectorul general școlar Cluj, le recomandă părinților școlile de cartier în locul celor din zona centrală


În contextul în care vor începe înscrierile copiilor la școală, din 29 martie, Inspectoratul Școlar Județean Cluj anunță părinții că, din pricina situației cauzate de pandemia de COVID-19, nu vor mai avea loc „Zilele porților deschise”. Atunci, părinții puteau merge la școli pentru a interacționa cu cadrele didactice, în vederea alegerii școlii potrivite pentru copilul lor.

Cu toate acestea, părinții au posibilitatea de a se interesa online, pe site-urile unităților de învățământ în legătură cu oferta educațională și facilitățile oferite, pentru a lua cea mai bună decizie pentru copiii lor.

Astfel, Marinela Marc le recomandă părinților să nu se înghesuie la școlile din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca și să opteze pentru școlile din cartierele în care locuiesc.

Având în vedere contextul pandemic, din păcate, în acest an, nu se vor putea desfășura fizic activități de tipul Ziua porților deschise, în cadrul cărora părinții și copiii să aibă posibilitatea de a vizita școlile și să interacționeze cu cadrele didactice. Totuși, recomand părinților să consulte site-urile școlilor și să se informeze din materialele de promovare cu privire la oferta educațională și la facilitățile oferite de către unitățile de învățământ, astfel încât să aleagă, informați, unitatea de învățământ la care își vor înscrie copiii. În foarte multe situații, școlile de cartier, din proximitatea locuinței, oferă condiții mult mai bune, în ceea ce privește infrastructura școlară, astfel încât nu se justifică eforturile pe care le fac de a găsi soluții pentru a înscrie copiii în școlile din zona centrală a orașului, aglomerând unitățile de învățământ și programul copiilor”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Cluj.


Comentarii Facebook